Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Guvernul ar putea discuta acordarea unor ajutoare pentru județele afectate de intemperii


   Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat marți seară, după Comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că Executivul ar putea adopta în ședința de miercuri decizia de acordare a unor ajutoare pentru județele aflate în stare de alertă. „Mâine (miercuri-n.r.) o să adoptăm niște Hotărâri de Guvern pentru produsele care au fost sau care urmează să fie trimise acolo (în județele aflate în stare de alertă-n.r.) dar principala problemă pe care o reclamau oamenii era să aibă acces, să poată să iasă din localități. De exemplu în două sate din comuna Năieni au fost întrebați dacă doresc apă sau pâine sau alimente și au spus că au tot ce le trebuie, inclusiv făină, sunt oameni gospodari, în schimb au nevoie să aibă drumul accesibil”, a spus Liviu Dragnea.
   Liviu Dragnea a afirmat că „este posibil” ca Guvernul să discute miercuri înființarea acelor comitete de urgență, unul care să acționeze în caz de dezastre naturale și un altul care să intervină în situații similare accidentului aviatic din munții Apuseni.
   De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut reprezentanților Companiei Naționale de Drumuri (CNADNR) și Poliției Rutiere să nu decidă miercuri închiderea vreunui drum național fără acordul său. „Vreau să transmit colegilor de la CNADNR și de la Poliția Rutieră că nu veți lua nicio decizie de închidere a vreunui drum fără acordul meu, absolut nicio decizie. Folosiți mâine mult mai mult traficul controlat, faceți cât mai multe convoaie astfel încât să reușim să închidem cât mai puține drumuri naționale. Numai în situația în care este foarte clar și va fi evident că este imposibil să asigurăm siguranța circulației, numai atunci vom lua această decizie„, a afirmat Liviu Dragnea, în cadrul ședinței Comandamentului de iarnă.
   Vicepremierul a făcut din nou apel la populație „să țină cont de condițiile meteo și să nu plece la drum decât dacă este foarte foarte necesar și doar după ce se informează foarte bine despre starea drumurilor pe care vor să le folosească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?