Dr. Radu Zamfir: Îi datorăm viața pilotului Adrian Iovan

5
1595


   Medicul Radu Zamfir (FOTO), de la Institutul Clinic Fundeni, supraviețuitor al accidentului aviatic de luni, a declarat într-o conferință de presă că toți cei care au fost salvați îi datorează viața pilotului Adrian Iovan. Zamfir a spus că în avion, în timpul zborului, a purtat un echipament de motociclist, format din geacă cu protecție și cizme cu protecție. Ultimul lucru pe care medicul l-a văzut înainte de impact au fost copacii și ceața. „Era ceață, avionul a givrat, a pierdut un motor, am văzut copacii aproape. A durat ceva până să fim găsiți”, a afirmat dr. Zamfir. El a încercat să-l descarcereze pe pilotul Adrian Iovan, care fusese prins între fiarele avionului. „Nu a avut timp să ne zică nimic. Adrian Iovan m-a rugat să-l scot. Am încercat să o fac”, a spus Zamfir.
    Medicul a precizat că toți cei care se aflau în avion aveau centurile de siguranță puse și fiecare pasager fusese așezat în avion de către pilot, în funcție de ”ghidaj”. Întrebat când a putut să sune la serviciul de urgență 112, dr. Zamfir a spus că îndată ce s-a asigurat că nimeni nu mai are nevoie imediată de el.
    În ceea ce privește studenta care a decedat în urma accidentului aviatic, Radu Zamfir a spus că aceasta mai participase la misiuni de prelevare și că tinerii care au interes în practicarea acestei proceduri au mai fost luați de-a lungul timpului în astfel de misiuni. „Până să ajungă echipele am încercat să o resuscitez. Nu părea conștientă”, a afirmat Zamfir, adăugând că lucrurile s-au desfășurat într-un fel „greu de descris”. „Toată lumea și-a dat silința. Un pădurar ne-a găsit și el i-a alertat și pe ceilalți”, a arătat medicul, menționând că la locul accidentului nu se putea ajunge decât pe jos.
    El a precizat că le-a trimis de pe telefonul mobil coordonatele locului în care se aflau celor care i-au solicitat acest lucru din echipa de salvare. Întrebat dacă i-a fost teamă că nu vor fi găsiți, dr. Zamfir a răspuns: „Nu o să ne pierdem șansa niciodată”. „Cred că toți am avut câte un moment de absență după impact. Am folosit tot ce aveam, pături, să-i acoperim. (…) Dumneavoastră ați spus că au trecut șase ore, mie mi s-a părut că a trecut jumătate de oră. Am văzut copacii de aproape. După prăbușire am văzut că țâșnește combustibilul din aripă. De foarte multe ori am făcut asemenea misiuni. M-am gândit că se putea sfârși totul. Mi-a fost teamă”, a mai declarat dr. Radu Zamfir.
    Prezentă la conferința de presă, Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni, a precizat că dr. Radu Zamfir va rămâne internat în unitatea medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here