Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Registrul Agricol electronic pentru zona de centru – Vrancea, în faza de licitaţie


   Administrația județeană va scoate la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în perioada imediat următoare, proiectul privind achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic pentru zona de centru-Vrancea. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte pentru Operațiunea 3.2.1 „Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, apel lansat în cadrul Axei III „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public”, Domeniul Major de Intervenție 2 „Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice”. Valoarea totală a proiectului este de peste 6,7 milioane de lei și va fi realizat în 16 luni de la data semnării contractului.
    Contractul de finanțare a fost semnat la finele anului trecut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan împreună cu Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională. Evenimentul a avut loc în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 
    Marian Oprișan a declarat atunci că prin realizarea acestui sistem informatic, cele 15 unități administrative implicate în proiect își vor putea integra activitățile și vor putea facilita plata taxelor și impozitelor locale. „Obiectivul proiectului constă în realizarea unei infrastructuri IT în vederea furnizării de servicii publice on-line către cetățeni/mediul de afaceri. Proiectul are ca obiectiv specific dezvoltarea și implementarea unui sistem informatic integrat de gestiune a Registrului agricol. Prin realizarea acestui sistem informatic, cele 15 unități administrative implicate în proiect își vor putea integra activitățile și vor putea facilita plata taxelor și impozitelor locale. Practic, va crește calitatea serviciilor oferite cetățenilor, gradul de transparență și se va asigura o accesibilitate sporită din partea administrației publice locale privind solicitările cetățeanului”, a explicat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Localitățile care fac parte din zona de centru și care vor beneficia de registru agricol în format electronic sunt: Garoafa, Gura Caliței, Reghiu, Jariștea, Cîrligele, Poiana Cristei, Tîmboiești, Bolotești, Vîrteșcoiu, Suraia, Odobești, Broșteni, Mera, Vînători, Dumitrești.

Alte 2 proiecte asemănătoare, declarate eligibile

    Consiliul Județean mai are depuse alte două proiecte de acest tip pentru zonele de nord vest și sud. Proiectele au fost declarate eligibile și urmează să fie prinse spre finanțare. Localitățile care fac parte din zona de nord vest sunt: Bîrsești, Negrilești, Tulnici, Vrîncioaia, Cîmpuri, Soveja, Vizantea -Livezi, Nistorești, Păulești, Nereju, Spulber, Paltin, Năruja, Valea Sării și Vidra. Din  zona de sud fac parte localitățile: Golești, Cotești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Obrejița, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Tătăranu, Vulturu, Nănești și Măicănești.

LEGENDA FOTO: Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională, la semnarea, în noiembrie 2013, a contractului de finanțare pentru achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare a soluțiilor software, pentru zona de centru-Vrancea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?