Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Camil Mătase, prins în Vrancea, va fi extrădat în SUA


    Cererea de extrădare a lui Camil Mătase – acuzat că și-a ucis soția și un fiu în statul Texas – a fost admisă, joi, de Curtea de Apel București, judecătorii americani urmând să decidă ce pedeapsă vor aplica în cazul acestuia. „Instanța dispune admiterea cererii de extrădare și (…) predarea acestuia cu respectarea principiului specialității”, se arată în decizia de joi a instanței. Totodată, judecătorul Curții de Apel a decis și menținerea lui Mătase în arest provizoriu, până la data extrădării.

    Camil Mătase a declarat în fața instanței care a judecat această cerere că „regretă nespus faptele”, solicitând să fie extrădat, cu condiția de a-i nu fi aplicată pedeapsa capitală. În 21 noiembrie, Camil Mătase – bărbatul cu cetățenie română și americană care și-a ucis soția și un fiu în Texas – a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului București.

    Ulterior, Curtea de Apel București a emis, în 25 noiembrie 2013, un mandat de arestare provizorie în vedere extrădării pe numele lui Mătase, pentru o perioadă de 18 zile. Instanța a stabilit atunci să fie discutată în 5 noiembrie cererea de extrădare în SUA a lui Mătase. Autoritățile judiciare din SUA au transmis o solicitare de extrădare a lui Camil Mătase, pe numele căruia au fost puse în mișcare proceduri judiciare în legătură cu decesul soției și fiului acestuia, Mătase fiind principalul suspect, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

     Potrivit surselor citate, în solicitare se precizează că dacă bărbatul va fi extrădat, autoritățile statului Texas nu îl vor condamna la pedeapsa capitală, respectiv la moarte prin injecție letală. Camil Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție că o suspecta pe soția sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri și proxenetism. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, și-a împușcat soția în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie și-a împușcat fiul.

    Mama lui Camil Mătase a sesizat, în 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov cu privire la faptul că fiul său, care locuiește în SUA, a revenit în țară în perioada 14-15 noiembrie. El i-ar fi povestit mamei sale că și-a ucis, prin împușcare, soția și unul dintre fii. Camil Mătase are 48 de ani, este din Brașov și a fost prins în seara zilei de 20 noiembrie, de polițiștii brașoveni, într-un restaurant din județul Vrancea, unde se afla cu mai multe persoane, potrivit unor surse judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?