Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Eliodor Voica: „A fost o victorie ruşinoasă“


   Reprezentativa de handbal masculin a României își continuă drumul spre barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015. Aseară, la Nicosia, în etapa a 4-a a Grupei a 2-a de calificare, handbaliștii tricolori au dispus, scor 31-30 (15-16), de naționala Ciprului, echipă care rămâne fără niciun punct acumulat. Victoria din tur, 36-19 la București, anunța o întâlnire ușoară și în capitala Ciprului, însă situația a fost cu totul diferită. În prima repriză, ciprioții au condus în permanență pe tabela de marcaj, chiar și la trei goluri, la pauză gazdele intrând la cabine în avantaj, 16-15.
   Cursa de urmărire a handbaliștilor tricolori s-a încheiat la nouă minute de la reluare, când România a trecut pentru prima oară la conducere, scor 19-18. Tricolorii s-au distanțat apoi la două lungimi, 20-18, 21-19 și 24-22, și se părea că încet, dar sigur se vor distanța pe tabelă. Ciprioții au continuat să pună multe probleme, revenind la conducere, scor 27-26, iar finalul a fost pe muchie de cuțit. Gazdele au condus cu 30-29 în min. 58, după care România a înscris de două ori în final pentru un succes,Pentru echipa antrenată de Eliodor Voica și Sebastian Bota au marcat: Fenici și Talas – câte 5g, Åžimicu, Florea și Ghiță – câte 4g, Acatrinei 3g, Mihalcea și adjudeanul Rotaru – câte 2g, Asoltanei și Cîmpan – câte 1g.
   „Acest meci va trebui trecut de toată lumea în caiete la capitolul AÅžA NU! A fost victorie rușinoasă, asta e cruda realitate, dar eu sper să învățăm rapid din acest meci. A fost o abordare tipic superficială a unui meci, atitudine de care ar trebui să scăpăm. Aș include aici atât respectul pentru adversar, cât și respectul de sine, dar acestea sunt noțiuni străine pentru noi”, a spus Eliodor Voica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?