Mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Focșani au fost implicate, anul trecut, în timp ce erau la muncă, în accidente cu expunere biologică. Astfel, medici, asistente și infirmiere din cadrul Spitalului Județean s-au înțepat din greșeală cu ace de seringi folosite ori au intrat în contact cu sângele bolnavilor, toate aceste incidente fiind catalogate ca accidente cu expunere.
Potrivit unei statistici oferite de reprezentanții Spitalul Județean, în 2013 s-au înregistrat 19 astfel de accidente. Mai exact, doi medici, 13 asistenți medicali și patru infirmiere au fost implicate în accidente cu expunere biologică. Au fost înregistrate 11 accidente în care cadrele medicale s-au înțepat cu ace utilizate, două cazuri de proiecție sânge și un caz de aspirație traheală. În urma producerii acestor accidente, au fost luate diferite măsuri, susțin reprezentanții Spitalului Județean. „Măsurile care au fost luate: recoltarea markerilor virali hepatici și HIV. Vaccinare sau revaccinare împotriva viruslui hepatitei, mai exact patru persoane au fost vaccinate, iar alte cinci revaccinate”, ne-a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. Conducerea Spitalului Județean spune că nu a fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire în urma acestor accidente.
Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea supraveghează accidentele cu expunere biologică. Ei spun că în astfel de situații, bolile care pot fi contractate sunt hepatita B și C. „Bolile cu risc de a fi contractate de personalul accidentat sunt hepatita B și C. Spitalele au luat măsuri de reinstruire a personalului pentru prevenirea acestor accidente. Persoanele respective au fost testate în mod repetat pentru a surprinde o eventuală infecție. Majoritatea, în funcție și de acceptul personal, au fost revaccinate pentru hepatita B”, au precizat reprezentanții DSP.