Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Un tânăr a murit, iar şapte persoane au fost rănite în accidentele din week-end


   Șapte persoane au fost rănite, iar una a decedat în urma accidentelor rutiere produse vineri, sâmbătă și duminică pe drumurile din județ. Principalele cauze care au condus la producerea acestor evenimente au fost neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului, traversarea neregulamentară și neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum. 
   Șapte accidente de circulație, cu un mort și șapte răniți, au fost contabilizate de polițiștii vrânceni la sfârșitul săptămânii trecute, de vineri până duminică. Principalele cauze care au dus la producerea acestor evenimente au fost, potrivit oamenilor legii, neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum, traversarea neregulamentară, dar și neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumurilor pe marcajul pietonal.
   Trei dintre accidente s-au produs vineri. Primul eveniment rutier a fost înregistrat în Focșani, la intersecția străzilor Cuza Vodă cu Ana Ipătescu. Polițiștii spun că „T. Diana Rozalia, de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Fiat, nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism intrând în coliziune cu acesta. În urma producerii evenimentului conducătoarea auto a fost rănită ușor”
   Un alt accident, de altfel cel mai grav dintre cele produse vineri, a fost cel de la Obrejița, când un bărbat din comuna Slobozia Bradului a ajuns cu mașina pe contrasens și s-a izbit violent de un tir. Șoferul din Slobozia Bradului și pasagerul din dreapta au ajuns la spital, acesta din urmă fiind trimis, vineri seara, la Spitalul Floreasca din București, în comă. „La data de 20.12.2013, ora 13.58, pe DN2 E85, în afara localității Obrejița, I. Irinel, de 27 ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil umed și a pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune cu autotractorul marca Daf. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto vinovat și rănirea gravă a pasagerului S. Simion Emanuel, de 31 ani, din comuna Slobozia Bradului”, ne-au transmis polițiștii. Medicii vrânceni erau reținuți în privința șanselor de supraviețuire a bărbatului trimis la București. 
   Tot vineri seara, în jurul orei 16.00, un alt accident s-a produs în comuna Milcovul. Polițiștii spun că o șoferiță din Gologanu nu i-a acordat prioritate de trecere unei tinere de 20 de ani, care se deplasa cu o bicicletă, aceasta din urmă fiind accidentată. „La data de 20.12.2013, ora 16.10, pe DN 23A în comuna Milcovul, G. Sița, de 51 ani, din comuna Gologanu, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, nu a acordat prioritate de trecere biciclistei M. Ana Maria, de 20 ani, din localitate, care se deplasa pe aceeași direcție de mers în dreapta autoturismului. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistei”, au precizat oamenii legii. 
Cu mașina în copac din cauza vitezei
   Cel mai grav accident, soldat cu decesul unui tânăr de numai 20 de ani, s-a produs sâmbătă după-amiază, în afara localității Domnești. Oamenii legii ne-au spus că tânărul, care se afla la volanul unui autoturism Fiat, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit cu mașina de un copac. Rănile suferite au fost extrem de grave, iar cadrele medicale ajunse la locul targediei nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața șoferului. Acestea au declarat decesul, iar după cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al băiatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necrospiei și stabilirea cauzei morții. „La data de 21.12.2013 ora 16.15, pe DJ 205H, la km 16+200 m, în afara localității Domnești, S. Ionuț, de 20 ani, din comuna Păunești, în timp ce conducea autoturismul marca Fiat, nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul umed și parțial acoperit cu chiciură, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto”, ne-a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
   Aproximativ jumătate de oră mai târziu, încă un accident s-a produs în Focșani. Un tânăr de 26 de ani, din Golești, care se afla pe trecerea de pietoni de pe drumul european, din zona blocurilor ANL, a fost lovit de o mașină, condusă de un bărbat din Râmnicu Sărat. Polițiștii spun că tânărul a suferit răni grave în urma accidentului. „La data de 21.12.2013, ora 16.44, pe DN 2 E 85, la km 180+800 m, în interiorul municipiul Focșani, G. Gheorghe, de 45 ani, din municipiul Rm. Sărat, județul Buzău, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo l-a acroșat și l-a accidentat grav pe U. Ionuț, de 26 ani, din comuna Golești, care a traversat drumul pe trecerea pentru pietoni, semnalizată cu marcaj rutier și indicator”, a adăugat inspectorul principal Toader. 
Åžofer și pieton sub influența alcoolului
   În aceeași zi, încă un accident s-a produs în Focșani. Un șofer din Vânători a dat cu mașina peste un pieton, acesta din urmă alegându-se cu răni ușoare. La testarea cu aparatul alcooltest s-a stabilit că atât șoferul cât și pietonul erau băuți. Șoferul avea o alcoolemie de 0,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar pietonul, care a fost accidentat în timp ce traversa strada neregulamentar, avea o alcoolemie de 1,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 21.12.2013, pe strada  Bârsei din municipiul Focșani, Z. Ion Corneliu, de 40 ani, din comuna Vânători, în timp ce conducea autoturismul marca Opel l-a acroșat și l-a accidentat ușor pe R. Darius, de 32 ani, din comuna Urechești, care a traversat strada fără să se asigure și prin loc nepermis. Atât conducătorul auto, cât și pietonul se aflau sub influența băuturilor alcoolice, conducătorul auto având o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pietonul 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au transmis polițiștii.  
În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă verificările pentru a stabili cu exactitate cum s-au produs evenimentele rutiere, dar și cine se face vinovat. 
Bătrână rănită grav în Piața Moldovei
   Și duminică s-a produs un accident de circulație, în zona Pieței Moldovei din Focșani. O bătrână de 81 de ani, Neacșa A., a ajuns la spital cu fractură de tibie, după ce a fost lovită de o mașină, condusă de Claudia Mihaela M., din comuna Vidra. Polițiștii ne-au spus că în momentul producerii accidentului, pietonul se afla pe partea carosabilă, vrând să traverseze strada. „Accidentul s-a produs pe Fundătura Mare a Unirii. Din primele verificări a rezultat că o femeie, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autoturism marca Daewoo a surprins și accidentat grav o bătrână de 81 de ani, care se afla pe partea carosabilă, vrând să traverseze strada. În urma accidentului, pietonul a fost rănit grav. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, ne-a precizat inspectorul Ionuț Groza, din cadrul Biroului Rutier Focșani. 
   Ofițerul ne-a precizat că în ultimele zile, pe străzile Focșaniului s-au produs mai multe tamponări ca urmare a nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers. De aceea, el îi sfătuiește pe conducătorii auto să circule cu viteză redusă. „Îi sfătuim pe conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile de carosabil umed și să păstreze o distanță mai mare în mers față de celalalte autovehicule care circulă în față. De asemenea, îi rugăm să țină cont și de faptul că în această perioadă este destul de aglomerat în trafic, iar atenția trebuie să fie și mai mare”, recomandă inspectorul Groza. 
Cod Galben de ceață
   Traficul rutier este îngreunat și de ceața densă. Spre exemplu, ieri, județul Vrancea a fost sub atenționare meteo Cod Galben de ceață, care a redus vizibilitatea  sub 200 metri, izolat sub 50 metri, inclusiv pe drumurile naționale și europene. Meteorologii spun că fenomenul va fi prezent și zilele următoare, de aceea este extrem de important ca șoferii să respecte câteva reguli de circulație, esențiale pentru a nu fi implicați în accidente rutiere.  
   Astfel, oamenii legii îi sfătuiesc să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu tuturor particularităților meteo, de drum și trafic, știut fiind faptul că trecerea de la aderența specifică unui carosabil uscat la cea umedă a creat întotdeauna probleme celor care sunt tentați să apese mai mult decât este cazul pedala de accelerație. De asemenea, conducătorilor de autovehicule li se recomandă să respecte cu strictețe regulile de circulație, precum și principiile conduitei preventive, urmărind: să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice, să se asigure că sistemele de iluminare-semnalizare funcționează, dar și cel de climatizare/ dezaburire.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?