Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Scrisoare de mulţumire de la moldoveni pentru Marian Oprişan


   Președintele Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM), Ghenadie Cazacu, i-a trimis o scrisoare de mulțumire președintelui Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, pentru sprijinul acordat privind atribuirea unui spațiu în care funcționează biroul UCRM, la Bruxelles. „În numele Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, vă mulțumim pentru oportunitatea și suportul acordat prin adoptarea, în cadrul Consiliului Director al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, a deciziei privind atribuirea unui spațiu, în cadrul Biroului European de reprezentare a UNCJR, cu sediul la Bruxelles, având ca destinație Birou de reprezentare la Bruxelles pentru organizația noastră”, se arată în scrisoarea de mulțumire semnată de președintele UCRM, Ghenadie Cazacu. Oficialul moldovean a precizat că inaugurarea biroului de la Bruxelles „constituie un moment istoric, un semn de suport concret, de apropiere efectivă și de colaborare strânsă, confirmând, încă o dată, importanța sprijinului acordat de România Republicii Moldova”.  
   Biroul UCRM de la Bruxelles a fost înființat ca urmare a susținerii pe care UNCJR o acordă parcursului european al Republicii Moldova. „Deschiderea unui birou al Consiliilor Raionale din Republica Moldova la Bruxelles este un eveniment istoric, iar faptul că UNCJR a pus la dispoziție spațiul necesar funcționării acestuia este o dovada clară că susținem integrarea Moldovei în Uniunea Europeană”, a declarat Marian Oprișan, președintele UNCJR.  
   Pe 13 noiembrie, la inaugurarea biroului de la Bruxelles au participat: președintele UCRM, Ghenadie Cazacu, reprezentanți din șase consilii raionale, oameni de afaceri din domeniile viticol, patiserie, silvicultură, apicultură etc. De asemenea, la eveniment au mai participat: ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, ES Mihai Gribincea, ambasadorul României în Belgia, ES Åžtefan Tinca, alți oficiali ai celor două state.
   Demersurile UNCJR legate de colaborarea cu UCRM se circumscriu politicii Guvernului României de susținere a Republicii Moldova pe calea integrării europene. De altfel, la Adunarea Generală a UNCJR din aprilie 2013, a fost semnat un acord de parteneriat cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova, iar la Consiliul Director din luna octombrie, președintele UNCJR, Marian Oprișan a propus găzduirea unui birou al UCRM în sediul UNCJR de la Bruxelles. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?