Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Consiliul Judeţean a aprobat taxele speciale pentru 2014


   Consiliul Județean Vrancea a aprobat, vineri, în ședință de îndată, taxele speciale pentru activitățile prestate de Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor pentru anul 2014, care rămân aceleași ca în 2013. 
   Este vorba de taxa specială pentru obținerea avizului prealabil necesar transcrierii în actele de stare civilă române a certificatului de stare civilă procurat în străinătate. Taxa va fi de 50 de lei dacă documentul va fi eliberat în regim normal de 20 de zile lucrătoare sau 100 de lei dacă va fi eliberat în regim de urgență, până la 3 zile lucrătoare. 
   Taxa specială pentru verificarea dosarului, întocmirea referatului si obținerea dispoziției emisă de președintele Consiliului Judetean pentru soluționarea cererii de schimbare a numelui și/sau prenumelui pe cale administrativă va costa 150 lei, iar taxa specială de verificare a cererii de solicitare a certificatului de atestare a domiciliului și cetățeniei și înaintarea acesteia la instituția centrală competentă pentru soluționare va fi de 24 lei. 
   Taxa de furnizare date cu caracter personal din Registrul Național de Evidență a Persoanei, prin exploatare în sistem informatic, va fi de 21 lei/persoană, iar taxa pentru efectuarea de verificări în registrele de stare civilă/ Registrul Național de Evidență a Persoanelor și eliberarea de adeverințe din care să rezulte numele, prenumele, mențiunile înscrise pe marginea actului de stare civilă, ultimul domiciliu avut în țară, documente de identitate eliberate, etc., va fi de 30 lei. Fac excepție certificatele de deces și cazurile speciale ( certificate de naștere și căsătorie ), cu aprobarea directorului Serviciului Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor. Mai fac excepție schimbările de nume când numele este format din expresii indecente, ridicole, transformat prin traducere sau alt mod. De asemenea, se exceptează de la plata taxelor pentru verificările în Registrul Național de Evideță a Persoanelor sau, după caz, furnizarea unor date cu caracter personal, solicitate în scopul exercitării atribuțiilor legale de către: instituțiile publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale și justiției; instituțiile publice cu atribuții în domeniul realizării creanțelor bugetare prin modalitățile de executare silită prevăzute de lege; casele de asigurări de sănătate; Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Finanțelor Publice. 
   Tot în ședința de îndată de ieri, plenul Consiliului Județean a aprobat darea în administrarea Centrului Cultural Vrancea a unui autoturism Passat.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?