Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

CAZARE DE SĂRBĂTORI (II)


   Hotelierii din țară au pregătit oferte variate pentru turiști în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii fiind întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar și saună sau baie cu lapte și miere. Deși litoralul nu este o destinație preferată de sărbători, și hotelierii și proprietarii de pensiuni de aici au pregătit oferte pentru turiști.
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se va deschide de Crăciun și e rezervat până după Anul Nou
   Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va avea ca temă, în această iarnă, „Baroque in Ice”, atât în ceea ce privește amenajarea camerelor, cât și organizarea evenimentelor. Hotelul, a cărui construcție a început deja, va fi inaugurat de Crăciun și e rezervat aproape în totalitate până după Anul Nou. Potrivit reprezentanților firmei care în fiecare an construiește, la Bâlea Lac, Hotelul de Gheață, unitatea se numește în acest an „Hotel of Ice” și este al nouălea sezon în care se realizează această construcție din zăpadă și gheață. În acest an, tema este „Baroque in Ice” și va sta la baza amenajării tuturor camerelor, dar și a organizării evenimentelor.
   În acest sezon, în hotel vor fi amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu. Paturile sunt construite din blocuri mari de gheață, iar decorul este în întregime din gheață și diferă de la o încăpere la alta. Paturile de gheață sunt acoperite de saltele moi, pături și blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, turiștii primesc saci călduroși de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheața este între minus 2 și plus 2 grade Celsius. Cei care vor să se cazeze în Hotelul de Gheață trebuie să plătească 400 de lei pe noapte pentru o cameră dublă și 600 de lei pe noapte pentru un iglu, copiii între 6 și 15 ani beneficiind de o reducere de 50 la sută, în timp ce pentru copiii mai mici de șase ani cazarea este gratuită. Pe timpul zilei, între orele 9.00 și 17.00, construcția poate fi vizitată de turiști, iar între orele 21.00 și 8.00 este rezervată pentru cei care se cazează. Ca în fiecare an, în incinta Hotel of Ice vor exista un Ice Bar și un Ice Restaurant, diferitele preparate sau băuturi fiind servite pe platouri de gheață sau din pahare cioplite în gheață. 
   În noaptea de Anul Nou, unitatea este complet rezervată de turiști care vin din Anglia, la fel ca în ceilalți ani. Ulterior, lângă Hotel of Ice, va fi ridicată Biserica de Gheață, unde va avea loc, în luna februarie, o cununie a unui cuplu din Anglia. Ca în fiecare an, în apropierea hotelului va exista și un Winter Park, pentru amatorii sporturilor de iarnă. În Winter Park, un snowmobil poate fi închiriat cu o sută de lei pentru 15 minute, iar sania poate fi închiriată cu zece lei ora.
   Cei care doresc să-și petreacă sărbătorile la Bâlea Lac, dar nu vor să doarmă în Hotelul de Gheață pot alege între cele două cabane aflate la peste două mii de metri altitudine: Cabana Bâlea Lac sau Cabana Paltinul. Cabana Bâlea Lac pune la dispoziția turiștilor cinci camere cu două paturi, patru camere cu trei paturi, o cameră cu șase paturi și trei apartamente. Aceste camere pot fi închiriate cu prețuri cuprinse între 150 de lei și 360 de lei pe noapte în perioada 20 decembrie – 5 ianuarie.
   Cabana Paltinul le oferă turiștilor 34 de locuri de cazare, pentru 350-420 de lei de persoană pentru un sejur în perioada 24-26 decembrie, respectiv 1.150-1.300 de lei de persoană pentru un sejur de Revelion, între 29 decembrie și 2 ianuarie. În tarif sunt incluse cazarea, pensiune completă, petrecerea de Revelion și cină festivă în 1 ianuarie, iar cei care aleg acest pachet beneficiază de o noapte în plus, gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?