Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

12 incendii anunțate într-un interval de 12 ore


   12 incendii au stins pompierii într-un interval de 12 ore. Nouă dintre acestea s-au manifestat în gospodăriile oamenilor, iar restul la vegetație uscată sau deșeuri.  Intervalul de timp în care acestea au izbucnit a fost foarte scurt, în unele cazuri fiind anunțate ca o distanță de un minut sau două. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor au intervenit atât echipaje ale serviciilor profesioniste cât și voluntarii pentru situații de urgență. 
   Marți după-amiaza, începând cu ora 16.35, și până miercuri dimineață, la ora 04.20, nouă incendii s-au produs în gospodăriile cetățenilor, iar opt dintre acestea s-au manifestat la funinginea depusă pe pereții coșurilor de evacuare a fumului. În majoritatea cazurilor, intervențiile prompte ale pompierilor au împiedicat producere de pagube materiale. Astfel de intervenții au avut loc în gospodării din localitățile Adjud, Gugești, Tătăranu, Slobozia-Botești, Bătinești și Rădulești. Alte trei incendii s-au manifestat la vegetație uscată sau deșeuri, în localitățile Dumbrăveni, Focșani și Boghești, evenimentele fiind, de asemenea, lichidate înainte ca flăcările să se propage și să producă pagube. 
   Miercuri, în jurul orei 03.50, la gospodăria lui Marius Ionuț B., din comuna Tulnici, a izbucnit un incendiu. „Pentru localizarea și lichidarea acestuia, au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, cu autospeciala din dotare, cât și Stația de Pompieri Vidra, care a acționat cu un echipaj de pompieri militari. Cel mai probabil, din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile au ars aproximativ 4 metri pătrați dintr-un perete construit din lemn, izolat cu vată minerală și placat cu scânduri pe exterior și plăci de gipscarton pe interior. De asemenea, s-au deteriorat pereții de la două camere de la etajul imobilului, un perete și plafonul de la parter, pe o suprafață totală de 30 mp”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
   Ofițerul de presă al ISU a adăugat că datele statistice reliefează o creștere a numărului de incendii produse la gospodăriile populației în sezonul rece. Din acest motiv, pompierii trag un semnal de alarmă cu privire la necesitatea respectării normelor specifice de prevenire. Amplificate de vânt puternic, aspect cu care ne-am confruntat în ultimele zile, și favorizate de cantitățile mari de elemente combustibile din alcătuirea imobilelor, astfel de incendii se pot propaga cu ușurință, punând în pericol nu doar bunurile, ci și viața cetățenilor. 
   „Așadar, reamintim că burlanele și coșurile de evacuare a fumului trebuie periodic verificate, curățate și reparate de personal specializat. Se interzice folosirea improvizațiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu lungime mare și, respectiv, coturi multe montate pe lângă și pe pereții combustibili, în apropierea materialelor ori altor obiecte de uz casnic. De asemenea, coșurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate față de elementele combustibile ale planșeelor, prin îngroșarea zidăriei coșurilor, iar în spațiul dintre coș și planșeu se va introduce un strat termoizolant”, a recomandat locotenent Duță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?