Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Postul de manager al Spitalului Județean a fost scos la concurs


   Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost scos la concurs, care va avea loc pe 6 ianuarie 2014. Decizia a fost luată în cadrul întrunirii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Anunțul privind organizarea concursului pentru postul de manager al Spitalului Județean a fost publicat pe 29 noiembrie, în revista de specialitate „Viața medicală” și, potrivit legii, cei interesați își pot depune dosarele după 15 zile de la publicarea anunțului în revista „Viața medicală”, pe parcursul unei săptămâni. 
   În prezent, Constantin Mîndrilă ocupă interimar funcția de manager al spitalului Județean, acesta fiind numit în funcție de ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu, cel care de altfel l-a și demis. Pe 8 noiembrie, ministrul liberal al Sănătății, Eugen Nicolăescu, l-a demis pe Mîndrilă pe motiv că acesta ar fi acumulat timp de 3 luni consecutiv datorii, neținând cont că managerul preluase unitatea cu o datorie de peste 15 milioane de la fosta conducere. Pe 15 noiembrie, același ministru a semnat ordinul de numire a lui Mîndrilă în funcția de manager interimar al Spitalului Județean. „În conformitate cu prevederile L95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, Mîndrilă Constantin a fost numit pentru o perioadă de 6 luni manager interimar la Spitalul de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani”, potrivit reprezentanților Biroului de Presă al ministerului.
   Tot la începutul lunii noiembrie, ministrul l-a demis și pe managerul Spitalului Comunal din Vidra, Mirela Cotea, deși aceasta își depusese demisia anterior. Drept urmare, atribuțiile acesteia au fost preluate de directorul medical al unității, medicul ginecolog Bitar Nizar. În ceea ce privește situația acestui spital, reprezentanții Biroului de Presă al Ministerului ne-au declarat că ordinul de numire a managerului interimar este în curs de avizare. „Pentru spitalul comunal Vidra este în curs de avizare ordinul de numire a managerului interimar”, au mai precizat reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?