Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Angajaţii SAJ l-au comemorat pe medicul Nicolae Vărăsciuc


   Angajații Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea au comemorat, ieri, șapte ani de la decesul medicului Nicolae Vărăsciuc, care în urma unui infarct miorcardic, în timp ce se afla la o urgență. În semn de omagiu, ei au aprins mai multe lumânări în sediul instituției. 
   Angajații SAJ își aduc aminte și acum momentul în care fostul lor șef a decedat. „Èšin minte că dumnealui mă schimbase pe mine la gardă și doar ce ajunsesem acasă și am primit telefon de la dispecerat că medicul Vărăsciuc se simte rău. Revenise la muncă după concediu, era practic la prima urgență. Un edem pulmonar. El a salvat viața acelui pacient cu viața sa. A oferit bolnavului îngrijirile necesare, l-a adus în UPU și apoi i s-a făcut rău. A fost stabilizat câteva ore la Spital, în Secția de Terapie Intensivă, și apoi am plecat cu el la Spitalul Fundeni. Am stat cu el până spre dimineață, iar la o oră și puțin după ce am plecat din București am primit telefon că a decedat. A fost bun om deosebit, respectat, un profesionist desăvârșit. Era foarte apropiat de colegi. În semn de omagiu față de dumnealui și tinând cont că se împlinesc 7 ani de la decesul său, am aprins câteva lumânări”, ne-a spus medicul Vitalie Bețișor, actualul manager al SAJ. 
   Toți cei care l-au cunoscut pe medicul Vărăsciuc au numai cuvinte de laudă la adresa sa. „Și acum îmi amintesc ce s-a întâmplat. El a depus efort la urgența respectivă, apoi i s-a făcut rău. Deși am sperat că va fi bine, lucrurile s-au agravat. A fost un coleg minunat, total dedicat meseriei, foarte apropiat de noi. Un om deosebit!”, a afirmat medicul Simona Ionescu. 
    Deși au trecut 7 ani de la decesul medicului Vărăsciuc, angajații SAJ îl regretă în continuare. „Nu cred că este pură întâmplare faptul că în ziua în care se împlinesc 7 ani de la decesul său, în garajul nostru sunt patru ambulanțe noi. El și acum ne veghează de sus și are grijă de noi. A fost un mare om! A iubit Ambulanța, a iubit urgențele, a iubit oamenii! Și-a dat sufletul pentru meseria de medic.    Amintirea lui va rămâne vie în memoria mea”, a spus, cu lacrimi în ochi, medicul Dănuț Ceamburu. 
   Medicul Nicolae Vărăsciuc a murit pe 29 noiembrie 2006, la doar 54 de ani. El a lucrat la SAJ Vrancea 11 ani, în perioada 1995-2006, în ultimii doi ani din viață fiind și directorul instituției.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?