Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Trei tineri, hoți de motorină pe Valea Milcovului


   Trei tineri au ajuns după gratii ieri, fiind acuzați că au furat combustibil din rezervoarele mașinilor parcate de-a lungul drumului, în localitățile de pe Valea Milcovului. De asemenea, oamenii legii au audiat patru gălățeni, prinși la furat de grinzi metalice de paznicul unei societăți comerciale. Într-un alt dosar, polițiștii au efectuat percheziții la locuința unor bărbați suspectați de furt din Corbița. 
   Grigore-Georgian Blăniță, de 24 ani, din Mera, Vasilică Laurențiu Lovin, de  21 ani, din comuna Cosmești, județul Galați, și Cătălin Ciobanu, de 30 ani, din comuna Ivești, județul Galați, au fost opriți în trafic, pe raza comunei Mera, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Odobești. Oamenii legii au constatat că cei trei transportau motorină furată. 
   Mașina cu care circulau băieții a fost oprită pentru un control de rutină, dar pentru că în interior mirosea puternic a motorină, oamenii legii au efectuat verificări mai amănunțite. Așa au descoperit bidoanele în care era carburantul. „La data de 21 noiembrie a.c., orele 01.00, pe raza comunei Mera, polițiștii din cadrul Poliției orașului Odobești au identificat pe B. Grigore-Georgian de 24 ani din localitate, L. Vasilică Laurențiu de 21 ani din comuna Cosmești, județul Galați și C. Cătălin de 30 ani din comuna Ivești, județul Galați, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceștia sunt autorii mai multor furturi din auto săvârșite în ultima lună”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea. 
   Cei trei tineri au fost prezentați în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru audieri, ulterior fiind reținuți pe bază de ordonanță. În urma primelor verificări s-a stabilit că aceștia se deplasau prin localitățile de pe valea Milcovului, respectiv Odobești, Broșteni, Mera, Reghiu și Andreiașu, iar acolo unde observau camioane sau alte autovehicule parcate, sustrăgeau din rezervoare motorină. Din primele verificări a rezultat că circa 400 de litri de motorină au fost sustrași în acest mod. În total, cei trei tineri ar fi acționat de  opt ori. O parte din motorină a fost vândută cu patru lei per litru, unor cunoștințe ale băieților. De la Andreiașu, unul dintre ei a sustras și un radiocasetofon dintr-un autovehicul. 
   Ieri, în fața anchetatorilor, băieții au recunoscut comiterea faptelor. „S-a admis propunerea Parchetului, s-a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane, pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 22 noiembrie și până la 20 decembrie”, a declarat judecătorul Iulian Păun, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focșani.
   Doi dintre cei trei tineri sunt la primul contact cu legea penală. Doar Cătălin Ciobanu, din Ivești, este recidivist. 
Hoți prinși în flagrant în timp ce furau grinzi metalice 
   Zilele trecute, alți suspecți de furt au ajuns în atenția polițiștilor. Oamenii legii au efectuat percheziții la Corbița, la domiciliile unor suspecți, unde au fost găsite mai multe bunuri furate. „La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Adjud au efectuat mai multe percheziții la domiciliile lui B. Ionuț de 24 ani, G. Paul Ionuț de 25 ani și P. Dan Alexandru de 19 ani, toți din comuna Corbița, ocazie cu care au fost găsite mai multe bunuri aparținînd lui D. Ionel din localitate. Cercetările continuă sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea. 
   În aceeași zi, paznicul unei societăți comerciale din Focșani a surprins mai mulți bărbați în timp ce sustrăgeau grinzi metalice din depozitul firmei pe care o păzea. Principalii suspecți sunt patru bărbați din Tecuci. În momentul în care au fost surprinși de paznic, unul dintre ei a reușit să fugă, dar ulterior a fost prins. Bunurile au fost recuperate. „La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către F. Alexandru, agent de pază al unei societăți comerciale, despre faptul că a surprins patru persoane în timp ce sustrăgeau grinzi metalice din incinta halei. La fața locului , polițiștii au identificat pe S. Enache de 42 ani, S. Marian-Claudiu de 43 ani si S. Florin de 49 ani, toți din municipiul Tecuci, județul Galați care reușiseră să sustragă 20 grinzi metalice lungi de patru metri. Bunurile au fost recuperate, iar cel de-al patrulea autor a fost identificat ca fiind C. Ion de 27 ani, tot din municipiul Tecuci, care a reușit să fugă de la locul faptei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, ne-au comunicat polițiștii. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?