Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Majoritatea salariaților DSP, în subordinea Consiliului Județean


   Cei 63 de salariați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea vor să afle cum va fi reorganizată rețeaua de sănătate publică la nivel național. Potrivit legii descentralizării, din cei 63 de angajați ai DSP, 50 ar urma să treacă în subordinea Consiliului Județean, numărul de posturi încadrate urmând a fi aprobat în limita bugetului disponibil. Mai exact, în afară de angajații serviciului de control în sănătate publică, care vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătății, toate celelalte compartimente vor fi trecute în subordinea Consiliului Județean. 
   Directorul DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur, spune că transferarea unor compartimente și servicii în subordinea Consiliului Județean este un lucru benefic pentru cetățean. „Este o decizie foarte bună transferul compartimentelor în subordinea Consiliului Județean. În acest fel, activitățile de sănătate publică sunt mai aproape de cetățean, ceea ce este în beneficiul lor”, este de părere medicul Cătălin Graur. 
   Atribuțiile pe care le îndeplinește DSP sunt variate, dar vizează în general supravegherea serviciilor acordate de medicina primară și de serviciul de ambulanță, efectuarea de inspecții sanitare, derularea programelor naționale de sănătate, cum ar fi cel de vaccinare sau de supraveghere a sănătății mamei și copilului, de supraveghere și monitorizare a fenomenelor epidemiologice apărute la nivelul comunității. 
   DSP are în subordine următoarele compartimente și servicii: compartimentul de supraveghere epidemiologică și controlul bolilor transmisibile; compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și de muncă; serviciul de control în sănătate publică; compartimentul de evaluare și promovare a sănătății; laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică; biroul de avize și autorizații; comisia de examinare a însușirii noțiunilor de igienă.
   De asemenea, DSP derulează și programele naționale de boli netransmisibile, mai exact programul național de sănătate a femeii și a copilului și programul național de urgență prespitalicească. În subordinea DSP sunt două unități, respectiv Serviciul de Ambulanță Județean și Centrul Județean de Aparatură Medicală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?