Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Acordul cultural cu Filiala Chișinău a Bibliotecii Județene Vrancea a fost reînnoit


   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a fost invitată să participe la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Ușilor Deschise, de către Biblioteca Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, în perioada 18-22 noiembrie a.c. Programul, realizat sub genericul „Nicio zi fără carte”, a fost deschis de conferința susținută de scriitorul vrâncean Liviu Ioan Stoiciu și scriitorii basarabeni. În prezența unui public numero,s și-au susținut prezentările invitați din România și Republica Moldova, dintre care: Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene Vrancea, Dumitru Crudu, directorul Filialei Chișinău și moderator al discuțiilor, Vladimir Beșleagă, Silvia Caloian, Vitalie Răilean, Nicolae Spătaru, Emilian Gailaicu-Păun, Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, prezențe marcante ale vieții culturale din Chișinău.
   Programul a continuat cu un recital din creația poeților-copii din clasele primare, urmate de Duplexul profesional „Servicii novatoare pentru copii”. Atelierul de scriere literară „Vlad Ioviță” a încheiat prima zi a manifestărilor. „Această vizită a constituit și un bun prilej de reînnoire a acordului de colaborare și susținere profesională cu Filiala din Chișinău. Din 2004 până în prezent au fost distribuite de Biblioteca Județeană Vrancea către Filiala Stefan cel Mare Chișinău aproximativ 4000 de volume, în special literatură clasică în limba română, care sunt la dispoziția cititorilor din Chișinău”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre, menționându-se totodată că Biblioteca Județeană Vrancea va contribui în continuare la completarea fondului de carte, periodice culturale, documente audiovizuale și electronice, precum și alte bunuri culturale.
   De asemenea, periodic va avea loc un schimb reciproc de publicații din producția editorială proprie și vor fi susținute stagii de studiu a bibliotecarilor de la Biblioteca Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. „În 2013 s-au împlinit nouă ani de la înființarea Bibliotecii Publice «Ștefan cel Mare»din Chișinău, Filială a Bibliotecii Județene Vrancea, fondată în 2004 cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și a Primăriei Municipiului Chișinău”, se mai menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?