Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Gală de filme documentare care promovează creaţia populară


   Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, vă  invită sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, în sala Balada, la deschiderea Galei Naționale pentru cercetarea și promovarea creației populare prin mijloace media, ediția I. 
   În cadrul galei vor fi prezentate nouă filme documentare care se află în arhiva Centrului Cultural Vrancea: „Eternități vrâncene”, „Vrancea – ținut de legendă”, „D.D.Stancu – compozitor și folclorist”, „Neacșu Păun – Repere spirituale”, „Meșteri și creatori populari din Vrancea”, „Zestrea românilor – episoadele I, II, III”, „Åžerban Terțiu – Repere spirituale”, „Toma Avram”, „Vrancea – destinație de excelență”. 
   „Manifestarea constituie o modalitate concretă de a face cunoscută activitatea de cercetare, conservare, promovare și valorificare a creației populare autentice românești desfășurată de-a lungul timpului, în instituțiile culturale de specialitate la nivel național, împletită în mod firesc cu momente din istoria poporului român, a fiecărei zone etnofolclorice cu specificul ei, elemente ce au constituit de cele mai multe ori surse de inspirație pentru valoroșii creatori populari din România și implicit din Å¢ara Vrancei. Vă așteptăm să vizionăm împreună o serie de documentare care ilustrează bogăția acestui ținut în tradiții și cultură tradițională”, transmite Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea.  
   Cu ocazia acestui eveniment va fi organizată și o expoziție de materiale documentare din Vrancea, editate de Centrul Cultural Vrancea, mai exact o carte și CD-uri. Această gală media se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 15 decembrie 2013, în zilele de sfârșit de săptămână, începând cu ora 10.00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?