Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Nu are cine lua o decizie” cu privire la conducerea Spitalului Județean Focşani


   A trecut mai bine de o săptămână de când managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă (FOTO) a fost demis de ministrul liberal al Sănătății Eugen Nicolăescu, iar în locul său nu a fost numită nicio persoană. Reprezentanții biroului de presă al Ministerului Sănătății spun că „domnul ministru este plecat și nu are cine lua o decizie”.
   Situația este aceeași și la Spitalul Comunal Vidra. Asta în condițiile în care în ordinul de demitere se arată că „începând cu data prezentului ordin (08.11.2013 – n.r.) încetează contractul de management (…) încheiat între domnul Mîndrilă Constantin și Ministerul Sănătății” și că „la data eliberării din funcția de manager, domnul Mândrilă Constantin va proceda la predarea pe bază de protocol de predare – primire a patrimoniului, a situației economico-financiare a instituției și a tuturor activităților aflate în derulare, noului manager interimar al spitalului”. Numai că Mîndrilă nu a avut cui să-i predea toate acestea, pentru că ministrul nu a numit pe altcineva în loc. Între timp, cadrele medicale de la Spitalul Județean au transmis ministrului o scrisoare și o petițe cu 900 de semnături de susținere a lui Mîndrilă.
   Reamintim că pe 8 noiembrie Constantin Mîndrilă a fost demis din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Mirela Cotea, directorul Spitalului Comunal Vidra, și-a dat demisia.
   Decizia de demitere a celor doi a fost luată de ministrul Sănătății ca urmare a datoriilor acumulate de unitățile spitalicești conduse de cei doi timp de trei luni consecutiv. Mîndrilă a preluat spitalul de la Nicolae Moise cu o datorie imensă, de 15,8 milioane lei (peste 158 miliade lei vechi) și a reușit în mai puțin de un an să reducă datoriile până la 11,1 milioane lei. Ministrul Eugen Nicolăescu nu a ținut cont de această situație și a semnat demiterea lui Mîndrilă, deși în luna septembrie, la Focșani, întrebat despre datorii, afirmase că „dacă aici managerul nu a înregistrat el, ci le are din urmă și nu este vina lui, atunci nu are nicio problemă cu legea și o să încercăm să vedem cum să îl ajutăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?