Proiectul bugetului pe 2014 și cel privind descentralizarea, aprobate

0
458


    Guvernul a aprobat joi proiectul Bugetului de stat și cel al Asigurărilor sociale de stat pe 2014, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Potrivit oficialului guvernamental, nu s-au făcut ajustări importante în cele două bugete față de cele convenite anterior de membrii Cabinetului. De asemenea, Guvernul a aprobat și proiectul de lege privind descentralizarea.
   Bugetul stabilit de Guvern pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în anul 2014, de 22,590 miliarde lei, reprezintă o creștere substanțială față de anul 2013. Premierul a declarat că deciziile cele mai importante privind alocările bugetare pentru Educație vizează realocarea a 300 de milioane de euro fonduri europene pentru infrastructura școlară, creșterea cu 10% a salariilor profesorilor debutanți, ale preparatorilor și asistenților universitari și creșterea cu 10% a subvenției la căminele studențești.
   De asemenea, Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre care stabilește ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată să fie de 850 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2014, și de 900 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here