Noul buget va asigura echilibru

0
345


   Majoritatea dintre cei peste un milion de români bugetari asigură servicii publice esențiale, în educație, sănătate și ordine publică, inclusiv apărare și justiție, susține premierul Victor Ponta, potrivit căruia noul buget va asigura un echilibru între măsurile de susținere a economiei și cele de îmbunătățire a serviciilor publice. 
   ”Renunțăm la modelul României dezbinate, promovat de știți voi cine, în care toate categoriile sociale erau asmuțite una împotriva celeilalte, într-un demers distructiv fără precedent. Iată cum arată, într-o exprimare grafică simplificată, structura celor peste 1 milion de români care își iau lună de lună salariul de la stat. Majoritatea dintre ei sunt cei care asigură servicii publice esențiale, în educație, sănătate și ordine publică (inclusiv apărare și justiție). Săptămâna viitoare vom discuta despre buget, un nou buget care va asigura un echilibru între măsurile de susținere a economiei și cele de îmbunătățire a serviciilor publice”, precizează premierul duminică, într-o postare pe pagina sa de socializare. 
   Potrivit graficului prezentat, 1.183.000 de români erau angajați în sectorul bugetar la 1 septembrie 2013, cu 68.000 mai puțini față de 2010 și cu 200.000 mai puțini față de 2008. În acesta se arată că 3 oameni din 10 lucrează în educație, 1,5 oameni din 10 în sănătate, 1,5 oameni din 10 lucrează în poliție și justiție, 2 din 10 în administrația locală, iar 2 din 10 în celelalte ministere și instituții publice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here