Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Un elev a ajuns LA SPITAL după ce colegii ar fi folosit spray iritant ca să scape de testul de la chimie


   Un elev de 17 ani, de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Focșani, a ajuns la spital vineri, după ce i s-a făcut rău în sala de clasă. În pauza de la ora 10.50, adolescentul a simțit un miros înțepător în sala de cursuri, iar la ora 12.15 o persoană la sunat la 112. Inițial, elevul a ajuns la cabinetul medical al unității de învățământ, iar de aici a fost preluat de un echipaj SMURD și dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani pentru investigații. Reprezentanții ISU ne-au precizat că elevul „prezenta roșeață în zona ochilor și stare de amețeală”. După ce a ajuns la spital și a fost consultat, elevul a plecat acasă, nefiind necesară internarea lui. Liceanul a susținut că atunci când a intrat în clasă a simțit un miros înțepător, dar colegii lui au spus că nu știu dacă cineva a dat cu vreo substanță în clasă sau nu. 
   Polițiștii au fost sesizați în jurul prânzului, respectiv la ora 13.07 de cadrul medical din cadrul cabinetului unității de învățământ. Acesta le-a spus oamenilor legii că unui elev i s-ar fi făcut rău după ce în sala de clasă, unde acesta învăța, s-ar fi dat cu un spray iritant. Potrivit oamenilor legii, în urma verificărilor efectuate nu s-a putut stabili dacă în încăpere s-a pulverizat cu vreun spray sau nu. Asta deoarece sesizarea a fost făcută la mai bine de două ore de la incident, iar profesorul care a intrat la oră a și aerisit încăperea, după ce elevii au susținut că simt un miros înțepător. 
   Reprezentanții liceului au luat la cunoștiință de cele întâmplate și au deschis o anchetă pentru a stabili din ce cauză i s-a făcut rău elevului și cine se face vinovat. „În pauza de la 10.50, elevii au simțit un miros înțepător. Doamna profesor m-a anunțat, iar când am ajuns la 11.10 în clasă, câțiva dintre elevi erau roșii la față, dar aerul era respirabil. Ulterior, unuia dintre copii i s-a făcut rău, avea amețeli și a fost chemată ambulanța în jurul orei 12.15. A fost dus la UPU, iar în acest timp am încercat să vorbesc cu mama (a copilului-n.r.), care nu a răspuns la telefon. Astfel, am sunat băiatul, iar la ora 13.10 acesta era în microbuz, în drum spre casă. Nu pot confirma sau infirma faptul că a fost pulverizată o substanță în clasă. Am deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a explicat Ionel Lavric (FOTO), directorul unității de învățământ. 
   Potrivit unor surse, toată această poveste ar fi fost pusă la cale chiar de elevi, care ar fi vrut să scape de testul pe care urmau să-l susțină la chimie. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?