Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Studiu ANPCPPS: Băuturile răcoritoare de tip CEAI conțin de la doi la opt aditivi


   Băuturile răcoritoare de tip ceai de pe piața românească au un conținut de minimum doi aditivi alimentari (E-uri), nivelul maxim fiind de opt, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România).
   În cadrul studiului au fost analizate 14 tipuri de produse, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de la diverși distribuitori. Astfel, din cele 14 tipuri de băuturi răcoritoare de tip ceai analizate, 28,57% conțin 2 E-uri, 35,71% au 3 E-uri, iar 21,42% au un conținut de 7 E-uri, iar din punct de vedere al conținutului de zahăr și/sau îndulcitori: 35,71% au atât zahăr cât și îndulcitori, 28,57% având doar zahăr, se arată într-un comunicat al ANPCPPS România. 
   În perioada iulie-august 2013, ANPCPPS a realizat un studiu pe etichetele produselor de pe piața din România, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?