Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

22 de concurenți s-au înscris la Festivalul „Florentin Delmar”


    Cea de-a XXXVIII-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară „Florentin Delmar” va avea loc în zilele de 7 și 8 noiembrie, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. În cele două seri de festival, pe scena Ateneului vor  susține recitaluri de excepție nume cunoscute ale muzicii românești. Joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, vor concerta Leo Iorga & Adi Ordean, foști componenți ai trupei Compact, reuniți după 16 ani în trupa „Pact”. Vineri seară, 8 noiembrie, va susține un recital una dintre cele mai puternice și mai sensibile voci din muzica românească, Paula Seling, alături de trupa sa.
    Înscrierile la concursul „Florentin Delmar” continuă pentru tinerii talentați, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani. Până în prezent s-au înscris 22 de concurenți din toată țara, înscrierile fiind deschise până în ajunul zilei de 6 noiembrie, când are loc preselecția. Fiecare concurent va include în repertoriu două piese, creații de muzică ușoară românească, care pot fi interpretate în limba română sau o limbă de circulație internațională. Concurenții sunt încurajați să interpreteze și o piesă compusă de focșăneanul Florentin Delmar, pentru a avea șansa de a câștiga premiul special, în valoare de 3.000 de lei. De altfel, fondul de premiere din acest an este mai mare, trofeul festivalului și marele premiu fiind în valoare de 4.000 lei.
    Juriul din acest an este alcătuit din personalități ale muzicii ușoare românești: Horia Moculescu – președinte, compozitorii Viorel Gavrilă și Marius Èšeicu, compozitorul focșănean Eduard Cârcotă și interpreta Mihaela Mihai. Prezentatoarea manifestării va fi actrița Alexandra Velniciuc.
    Biletele pentru festival au fost puse deja în vânzare la casa de bilete a Ateneului Popular. Prețul unui bilet pentru o seară de festival este de 30 lei și redus, de 20 lei, pentru elevi și pensionari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?