Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bărbatul care a tras cu arma în timpul unei judecăţi ţigăneşti, condamnat


   Magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat în dosarul focurilor de armă trase din timpul unei judecăți țigănești ce a avut loc la Atena în 2011, în urma căreia o persoană a fost rănită. Judecătorii l-au găsit vinovat pe Ionel Franț, zis „Biba”, de comiterea infracțiunii de tentativă de omor. „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare (…)revocă liberarea condiționată pentru restul de pedeapsă de 593 zile din pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 47/16.02.2000 a Tribunalului Vrancea. Contopește pedeapsa de 4 ani închisoare (…) și dispune ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani închisoare (…) menține starea de arest a inculpatului (…) deduce din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive începând cu 12.01.2012 și până la pronunțare”, se arată în hotărârea pronunțată de judecătorii Tribunalului Vrancea. 
   Pe latura civilă, Biba a fost obligat la plata sumei de 25.000 de lei către partea vătămată. „Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 2500 lei reprezentând contravaloarea pistolului folosit la comiterea faptelor”, se mai arată în sentință, care  poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Galați.
   Conflictul între Ionel Franț și victima sa a izbucnit în octombrie 2011, în timp ce se aflau pe meleaguri elene. Victima ar fi împrumutat de la el 300 de euro pentru a plăti chiria la locuință. Când victima a mers la Biba să-i restituie banii, acesta din urmă i-a cerut încă 300 de euro, reprezentând taxa de protecție. Inculpatul a fost refuzat, iar de nervi l-a înțepat pe interlocutor cu un cuțit în piciorul drept. Victima a luat legătura cu rudele din țară, cărora le-a solicitat să vină în Atena cu doi „judecători”.
   În scurt timp, rudele au urcat în avion cu doi „judecătorii”, înâlnirea cu inculpatul și victima sa având loc într-un apartament. În timpul audierilor, cei doi s-au luat la ceartă, ocazie cu care Ionel Franț a scos un pistol și și-a împușcat victima. Cei prezenți s-au speriat și au fugit, uitând de justiție și de sfaturile de împăcare. Victima a ajuns la spital. Ulterior a revenit în țară, fiind internată o vreme într-un spital din capitală.
   Biba a mai fost condamnat, în 2000, la 12 ani de închisoare pentru instigare la lipsire de libertate și instigare la tâlhărie. În 2010 a fost liberat condiționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?