Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O focşăneancă ar putea primi 15.000 de euro pentru că a fost mușcată de câini


   O femeie din Focșani care a fost mușcată de câinii din curtea societății la care lucra în februarie 2012, a primit în instanță daune de 15.000 de euro. Suma ar trebui plătită de firma la care este angajată femeia. O altă persoană care ar fi îngrijit câinii a fost chemat în garanție și a fost obligată la plata a 15.000 de euro către firma la care este angajată victima. Potrivit unor surse, femeia a fost mușcată de aproximativ 120 de ori, având răni pe mâini, picioare, pe gât și corp. La spital, femeia a fost bandajată din cap până-n picioare, fiind internată la Secția de Chirurgie Plastică. Viața femeii s-a schimbat după acest nefericit eveniment, plăgile lăsând nu numai pe trup semne, ci și în suflet. 
   Luni, magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat pentru a doua oară asupra cauzei având ca obiect acțiunea în răspundere patrimonială. Prima oară, acțiunea sa a fost respinsă, dar în recurs dosarul a fost întors în rejudecare. „Obligă pârâta (…) să plătească reclamantei (…) 15.000 Euro în echivalent în lei la data plății potrivit cursului BNR, reprezentând despăgubire pentru daune morale. Respinge ca neîntemeiate restul pretențiilor privitoare la daunele morale și cele materiale. Obligă pârâta să plătească reclamantei 1.613 lei cheltuieli de judecată. Admite cererea de chemare în garanție formulată față de (…). Obligă chematul în garanție(…) la plata sumei de 15.000 Euro și 1.613 lei despăgubiri către pârâta SC (n.r. societatea la care era angajată reclamanta)”, se arată în sentința civilă ce poate fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Galați. 
   La ultimul termen al procesului, care a fost luni, au fost prezenți în instanță doar avocații celor două părți. Avocatul societății comerciale a susținut că daunele solicitate de femeia mușcată de câini, în valoare de 25.000 de euro, sunt exagerate și dacă trauma ar fi atât de mare nu ar mai trebui ca femeia să meargă la același loc de muncă, în continuare. De partea cealaltă, avocatul femeii a susținut că angajatorul trebuia să asigure securitatea în muncă. 
   În aceeași zi, a mai fost mușcată în același loc, de aceeași haită de câini, o altă femeie, dar consecințele au fost mai puțin grave în cazul său. Incidentul s-a produs pe o stradă lăturalnică din Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?