Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Sindicaliştii Sanitas vor participa, pe 2 noiembrie, la Marșul Tăcerii


   Peste 100 de cadre medicale din Vrancea vor participa, pe 2 noiembrie, la un marș al tăcerii, care va avea loc la București, începând cu ora 11.00, pe traseul Palatul Parlamentului – Ministerul de Finanțe – Guvern. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune că din Vrancea vor pleca două autocare cu membri de sindicat, iar scopul acestui marș este să îi determine pe guvernanți să ia atitudine în ceea ce privește problemele sistemului sanitar. „Marșul este unul al tăcerii, pentru că noi am tot vorbit până acum și am sesizat problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar, în special slaba finanțare. Acum este timpul ca decindeții să vorbească și să găsească rezolvări la problemele noastre”, spune Claudiu Grosu. La Marșul Tăcerii de la București sunt așteptați să participe cinci mii de profesioniști din sistemul de sănătate național.
   De asemenea, începând de astăzi, cadrele medicale vor intra și în grevă japoneză, purtând o banderolă tricoloră la braț, în semn de solidaritate și comuniune.
   Solicitările Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate sunt: alocarea pentru Sănătate a 6% din PIB până în 2016; o legislație care să protejeze independența profesioniștilor, dar și o autonomie a spitalelor; apărarea demnității și renunțarea la denigrarea profesioniștilor de către autorități; o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate; dublarea salariilor medicilor rezidenți, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte și de calitate pentru pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?