Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655
Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655

Lucrările de reabilitare a şcolilor vor începe în noiembrie


   Lucrările de reabilitare și modernizare a școlilor din comuna Fitionești vor demara în luna noiembrie. În cadrul acestui proiect, unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipament didactic. Finanțarea proiectului se va face cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. 
   Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că acest proiect este unul foarte important, iar procedurile se află în faza de selectare a ofertei. „Proiectul se află pe site-ul SEAP, în faza selectării ofertei. Pentru realizarea acestor lucrări s-au înscris cinci firme, din care va fi selectată compania care va realiza lucrările. Dacă totul decurge normal, atunci în luna noiembrie vom demara lucrările propriu zise”, a spus edilul Iordache Cazacu. Acesta a adăugat că lucrările trebuie să fie finalizate până cel mai târziu la data de 1 iulie 2015, așa cum prevăd normele europene. 
   Primăria Fitionești a câștigat un proiect european cu finanțare nerambursabilă în valoare de 2 milioane de euro, sumă care va fi folosită pentru modernizarea, extinderea și reabilitarea școlilor din satele Fitionești, Mănăstioara și Pisc. Lucrările vor consta în înlocuirea acoperișului, tâmplăriei, realizarea unui sistem de termoizolație, construcția de grupuri sanitare în interiorul școlilor, etc. 
De asemenea, la Åžcoala Gimnazială Fitionești va fi construită o bibliotecă și o sală de sport cu 150 de locuri. „Este o investiție foarte importantă pentru comunitate deoarece școlile din comună nu se află în cea mai bună stare și era absolut necesar să intre într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Totodată, în cadrul acestui proiect, unitățile de învățământ vor fi dotate cu mobilier adecvat pentru desfășurarea activităților școlare”, a precizat primarul Iordache Cazacu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?