Hackerii s-au reprofilat, ei încercând, mai nou, să-i păcălească și pe oamenii de afaceri. Mihai Purcăreață, administratorul focșănean al unor case de schimb valutar care derulează și servicii de transfer bani prin Money Gram, și asociatul său au fost contactați de hackeri, care le-au cerut să activeze serviciul de transfer sub pretextul că vor să facă o verificare a programului. Dacă ar fi urmat instrucțiunile, hackerii ar fi sustras din conturi sume importante de bani.
„Mă ocup de mai multe case de schimb valutar unde avem și serviciul de trasfer bani Money Gram. Timp de aproximativ o săptămână am tot fost sunat cu număr necunoscut. De obicei eu nu răspund la aceste apeluri, așa că marți (săptămâna trecută-n.r.), a fost sunat asociatul meu tot după un număr necunoscut. El a răspuns, iar persoana de la celălalt capăt al firului s-a prezentat ca fiind Cristi Ștefănescu, reprezentant Money Gram pe România. El a spus că vrea să facă o verificare a programului de transfer bani. Asociatul meu l-a întrebat de ce sună cu număr ascuns și atunci a închis. Ulterior, au sunat la un punct de la Buzău. În momentul în care noi am fi deschis programul, așa cum ni s-a cerut, ei ar fi intrat pe cont și ar fi trimis bani oriunde în lume. Ar fi putut lua până la 6.000 de euro de la fiecare casă. Ei își trimiteau banii și noi rămâneam datori la serviciul de transfer bani. Am verificat la București și cei de acolo ne-au spus că nu au fost ei cei care au sunat. Am vorbit peste tot și ne-am dat seama că ceva este în neregulă. La București s-a încercat acest lucru de acum două luni. Sunt rețele din acestea de hackeri, care vor să facă rost de bani și trebuie să fim foarte atenți. Mai sunt și alte servicii de transfer și ar fi bine să se știe de acest lucru”, a atenționat Mihai Purcăreață.
O altă metodă folosită de hackeri este blocarea calculatorului. În numele poliției, hackerii blochează calculatoarele și cer bani.