Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Finanţiştii vrânceni au cele mai bune performanţe la încasări


   Finanțiștii vrânceni au obținut cele mai bune rezultate la nivelul colectării veniturilor bugetare în luna septembrie, arată analiza realizată la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați. Prima lună de activitate de după reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a arătat care este într-adevăr performanța unor șefi de administrații într-o perioadă când contează fiecare leu colectat la bugetul statului. Analiza la nivelul DGRFP arată că la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea s-au realizat încasări de 60,2 milioane lei, programul de încasări fiind realizat în proporție de 105,6%. Cele mai slabe rezultate au fost la AJFP Buzău, unde programul de încasări a fost realizat în proporție de 97,4%. Per total, la nivelul DGRFP Galați au fost încasări de 630 milioane lei, programul de încasări fiind realizat în proporție de 100,25%. „Ne-am mobilizat foarte bine. Fiscul înseamnă în primul rând colectare, toate celelalte trebuie să contribuie la realizarea programului de încasări, la realizarea de venituri la bugetul de stat”, a afirmat șeful administrației vrâncene, Marian Lungu. 
   În ceea ce privește activitatea de inspecție fiscală, la nivelul DGRFP Galați au fost efectuate 1.122 acțiuni de control în luna septembrie, „soldate cu stabilirea unor sume suplimentare față de evidențele contabile ale agenților economici în valoare de 38.710.205 lei, încasările operative din aceeași perioadă situându-se la nivelul de 6.273.078 lei”.
   Åžeful DGRFP Galați, Eugen Ciorici, a arătat că „în ciuda dificultăților legate de prima lună de funcționare a organelor fiscale în noua structură regională, planul de încasări a fost realizat”. Acesta a declarat că sunt nemulțumiri față de activitatea unor structuri județene de colectare și respectiv inspecție fiscală. „Am însă nemulțumiri legate de activitatea unora dintre structurile județene de colectare (de la AJFP Buzău și de la AJFP Galați), dar și de inspecție fiscală (de la AJFP Tulcea și AJFP Constanța), cu mențiunea că nivelul total al încasărilor a fost ridicat, în unele județe – până la realizarea efectivă a programului total de încasări – de rezultatele activității vamale”, a afirmat Eugen Ciorici, directorul general DGRFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?