Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Doi arbitri de box focşăneni, Costică Feraru şi Vasile Panţică, la gala de la Ploieşti


   Arbitrii internaționali de box AIBA din Focșani, Costică Feraru și Vasile Panțică au fost delegați joi să oficieze la gala de box de la Ploiești, gală care a constat în selecția boxerilor care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de box din Kazahstan (14-26 octombrie). Cele mai disputate meciuri au fost cele dintre Ovidiu Berceanu (CSM Reșița) și Marius Hondaru (Metrorex București), primul fiind campion național în ultimii doi ani de zile, Cătălin Gheorghe (CSM Ploiești) și Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău), precum și disputa dintre Bogdan Juratoni (Dinamo București) și Cătălin Paraschiveanu (sportiv legitimat la SCM Bacău, fost sportiv la CS Unirea Focșani), dar și partidele pe care Mihai Nistor (SCM Bacău) le-a susținut în mai multe reprize contra a trei pugiliști (doi din Ploiești și unul de la SCM Bacău). 
   Atracția galei a constituit-o confruntarea dintre Bogdan Juratoni și ex-focșăneanul Cătălin Paraschiveanu, la categoria 75 de kilograme. Paraschiveanu venea după o victorie obținută în fața lui Juratoni la Centura de Aur, care a avut luna trecută la Constanța și unde Paraschiveanu s-a impus la puncte. De această dată, Bogdan Juratoni s-a impus la puncte cu scorul de 2-1, datorită varietății de lovituri pe care le-a aplicat, dar și replica lui Paraschiveanu a venit în ring, prin lovituri tari și precise, dar aplicate mai rar. Deciziile din celalalte meciuri nu au putut fi comentate de cei doi arbitri focșăneni. 
   Primul meci, Hondaru și Berceanu a fost declarat meci nul, meci arbitrat în ring de focșăneanul Costică Feraru. În al doilea meci, învingător a fost declarat Cătălin Gheorghe, meci arbitrat în ring de Vasile Panțică, iar în ultimul meci al galei, Mihai Nistor s-a impus clar în fața celor trei sportivi împotriva cărora a boxat. Atât Cătălin Paraschiveanu, cât și Mihai Nistor sunt pregătiți de maeștrii emeriți Relu Auraș și Nicolae Cara (de la clubul SCM Bacău), oameni cu înalte calități în ceea ce privește boxul. Menționăm că în sala unde s-a desfășurat gala au fost prezenți: președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, președintele FR Box, Vasile Cîtea, Dorel și Marian Simion, Mircea Dan Simon (vicecampion olimpic), Adrian Diaconu (campion mondial la profesioniști), Valentin Vrînceanu, Titu Tudor (alias Prosop), membri ai Biroului Federal și alte personalități din conducerea Federației Române de Box. 
   Cei doi arbitri de box focșăneni, Costică Feraru și Vasile Panțică vor oficia astăzi și mâine la două gale internaționale, care vor avea loc la Brăila. Costică Feraru face parte din conducerea Colegiului Central de Arbitri, fiind secretraul acestui Colegiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?