Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Apă caldă doar în zonele Bucegi şi Sud, în celelalte cartiere va curge de marţi


   Mulți focșăneni nu vor să înceapă furnizarea căldurii deoarece nu au bani să plătească integral factura, în condițiile în care pentru luna octombrie nu se acordă ajutoare de încălzire. Până pe 8 octombrie, vă puteți pune la punct instalațiile din apartamente, anunță cei de la ENET. Apa caldă a început să curgă la robinete în zona Bucegi și în cartierul Sud, însă la Gară și pe Independenței oamenii mai au de așteptat până marți. 
   Conducerea SC ENET SA Focșani a anunțat că de joi a fost reluată furnizarea apei calde în zona Bucegi, iar în cursul după-amiezii de ieri urma să fie furnizată apă caldă și în zona Sud. Unii focșăneni, care locuiesc în zonele Gară și Independenței, nu vor avea însă apă caldă decât abia marți. „Menționăm că din cauza lucrărilor de reabilitare executate de societatea Elsaco Botoșani, zonele Gară și Independenței vor beneficia de apă caldă începând de marți, 8 octombrie 2013”, ne-a transmis Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al SC ENET SA.
   În ceea ce privește furnizarea căldurii în calorifere, reprezentanții societății de termoficare au anunțat vineri că până marți sunt încărcate instalațiile cu apă, pe zone, care sunt pregătite pentru alimentarea cu energie termică. Până marți, abonații ENET trebuie să își pună la punct instalațiile interioare, pentru a nu avea surprize neplăcute în eventualitatea în care este pornită căldura. „SC ENET SA Focșani anunță clienții că marți, 8 octombrie 2013, este termenul limită până la care trebuie finalizate toate lucrările la instalațiile de încălzire din interiorul imobilelor. După data menționată mai sus, societatea noastră nu-și asumă răspunderea pentru eventuale daune produse în apartamente de apa din instalații”, anunță reprezentanții ENET.
   Conducerea „fabricii de căldură” a realizat un sondaj în rândul asociațiilor de locatari și proprietari din Focșani, pentru a afla câți dintre clienți sunt de acord cu începerea furnizării căldurii în apartamente, în condițiile în care temperaturile se mențin deosebit de scăzute în această perioadă. Din datele centralizate de reprezentanții ENET, doar 11 dintre cele 270 de asociații din Focșani doresc furnizarea agentului termic la această dată. „Au fost contactați administratorii care reprezintă 270 de asociații din Focșani. Dintre aceștia, 11 au fost de acord cu furnizarea căldurii, 141 au fost nehotărâți, iar 117 ne-au spus că se consultă cu locatarii și ne dau un răspuns. Între timp, până la luarea unei decizii, sistemul este pregătit pentru pornirea energiei termice, se încarcă instalațiile”, ne-a declarat Cristina Gavrilă.  
   Motivul principal pentru care mulți cetățeni, în special pensionari, nu vor căldură în calorifere la această dată este faptul că în luna octombrie nu se acordă ajutoare pentru încălzire și trebuie să suporte integral valoarea facturii.
   Și cititorii noștri sunt pro și contra începerii furnizării căldurii. O părere pertinentă este cea a cititoarei care se semnează „Violeta”: „În primul rând cred că ar trebui să ne gândim și la copiii care îngheață în grădinițe sau școli. Azi dimineață la copilul meu în sala de clasă erau 17 grade. Vi se pare normal? Dacă stăm după fiecare asociație înseamnă că trebuie să mă gândesc la o metodă alternativă și să găsesc pe cineva să stea cu copilul acasă, deoarece în aceste condiții este foarte greu să stea, mai ales să se schimbe când se culcă, să meargă la toaletă și așa mai departe. LA EI NU SE GÂNDEȘTE NIMENI?”. Un focșănean care se semnează președinte de asociație susține că nici măcar nu a fost consultat. „Nimeni nu a luat legătura cu asociația pe care o conduc! Dar nici nu cred că se poate da drumul la căldură și apă caldă pentru că peste drum încă nu sunt montate țevile, existănd doar niște șanțuri goale”, spune acesta.
   Prognoza meteo pentru următoarele trei zile este optimistă, meteorologii anunțând o ușoară încălzire a vremii, însă pe timpul nopții, în zona Moldovei, temperaturile se mențin sub 10 grade Celsius. 

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?