Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Mii de doze de vaccin ROR pentru elevi și gravide


   Aproape 7 mii de doze de vaccin ROR (împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei) vor ajunge în depozitul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. O parte dintre acestea vor fi utilizate în campania de vaccinare școlară ROR, care va avea loc în perioada 7-18 octombrie, când vor fi vaccinați elevii de clasa I și cei de clasa a X-a (restanțieri din anul școlar 2011-2012). De asemenea, o parte din vaccinuri va fi utilizată pentru imunizarea gravidelor.
   În perioada următoare, reprezentanții DSP trebuie să primească dozele de vaccin aferente și celorlate campanii de imunizare școlară. Mai exact, în perioada 4 – 15 noiembrie se va face vaccinarea diftero-tetanică la clasa a IX-a (restanțieri din anul școlar 2012-2013) și la clasa a X-a (restanțieri din anul școlar 2011-2012). În perioada 2-13 decembrie se va face vaccinarea antipoliomielitică la elevii de clasa a II-a. Pentru prima dată, s-a inclus această vaccinare și la copiii în vârstă de 6 ani, care sunt în clasa pregătitoare. În aprilie – mai 2014 urmează să se facă vaccinarea diftero-tetanică la clasa a VIII-a.
   Vaccinarea copiilor nescolarizați se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Între două administrări succesive ale aceluiași tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacțiile adverse vor fi investigate și raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?