Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Programul „Bani de liceu” continuă


   Ministerul Educației Naționale va continua să îi susțină, și în acest an școlar, pe elevii cu posbilități materiale reduse, prin intermediul programului „Bani de Liceu” . Astfel, elevii care vor să beneficieze de sprijin financiar de la stat își pot depune cererile în acest sens până pe 1 octombrie. De asemenea, în cursul lunii octombrie vor fi efectuate anchete la familiile potențialilor beneficiari, urmând ca pe 28 octombrie să fie afișată pe internet lista beneficiarilor. Elevii nemulțumiți de rezultatele anchetelor pot depune contestații în intervalul 28 octombrie – 2 noiembrie, urmând ca lista finală să fie afișată pe 7  noiembrie.
   Potrivit legii, solicitanții acestei forme de sprijin financiar acordată de stat, în cuantum de 180 de lei, trebuie să facă dovada că provin dintr-o familie cu resurse financiare limitate, iar veniturile pe membru de familie nu depășesc 150 lei lunar. Autoritățile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicității declarațiilor de venit și ale celor referitoare la bunurile familiei. Cei 180 de lei se acordă în fiecare lună, inclusiv pe perioada vacanțelor și a practicii.
   Banii nu sunt condiționați de obținerea unor rezultate școlare de excepție, singura condiție impusă este participarea la ore. Beneficiarii acestui program, care înregistrează mai mult de 20 de absențe într-o lună, pierd banii pe luna următoare și nu mai pot fi primiți în program în același an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?