Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Casa de vacanţă a profesorilor va fi gata în 2014


   Liderii de sindicat din învățământ speră ca, în 2014, casa de vacanță a cadrelor didactice de la Soveja să fie dată în folosință, la aproape de patru ani de la începerea lucrărilor. În momentul de față, clădirea este finalizată în proporție de 80%. Ar mai fi de lucrat la montarea instalațiilor electrice și termice și a centralelor pe bază de peleți și lemn.
    În funcție de fondurile disponibile, lucrările vor fi gata anul viitor, când profesorii pot merge la Soveja pentru relaxare sau pentru a participa la diverse cursuri ori sesiuni de comunicare. „Vreau ca această clădire să fie funcțională în cursul anului 2014. Vom organiza cursuri de formare cu fonduri europene. Vreau să îmi invit colegii aolo în toamnă, să le arăt ce s-a făcut”, a spus Emil Tudor, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.
   Dacă lucrările vor fi executate în ritm susținut, până la finele lunii octombrie vor fi terminate finisajele externe, urmând apoi ca muncitorii să se mute în interior. Casa de odihnă va avea două centrale, una pe peleți, iar alta pe lemn, fiecare cu circuit separat. Pentru ca acest proiect să fie gata, ar mai fi nevoie de aproximativ 800 de mii de lei. Din 2009, de când s-a dat startul acestei investiții, și până în prezent s-au investit 2,4 milioane lei, în această sumă fiind inclusă și achiziția terenului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?