Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Ministrul Bănicioiu, la Gălăciuc: Vom contracara practica scutirilor medicale


   Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat la Åžcoala de Vară a TSD Vrancea că este îngrijorat de numărul mare de șomeri existent în rândul tinerilor, situație regăsită și la nivel european. Acesta a menționat că trebuie găsite soluții pentru diminuarea numărului de șomeri din rândul tinerilor. „Vrem să creem un program pentru tineri, program ce prevede stimulare fiscală pentru firmele care angajează tineri sau îi mențin în funcție”, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului. 
   Nicolae Bănicioiu a precizat că una din prioritățile PSD este aceea de a-i ajuta pe tineri, drept pentru care peste 50 de mii de tineri au mers în taberele organizate în 2013. „Anul acesta, 50 mii de copii au mers în tabere cu sprijinul nostru. Cred că e de datoria noastră să îi ajutăm pe tineri. Totodată, am organizat tabere sociale prin intermediul cărora tinerii din familii fără venituri sau cu probleme deosebite au putut merge în tabere”, a spus Nicolae Bănicioiu.
   Ministrul crede că introducerea celor 4 ore de sport în programa scolară este o măsură foarte bună, mai ales pentru sănătatea tinerilor. Bănicioiu a precizat ca s-a ajuns in situața în care tineri de 16 ani îș pierd viața din cauza unor infarcte. „De aceea susțin introducerea a 4 ore de sport săptămânal până în 2014. Există o practică a scutirilor medicale pe care o vom contracara cu o verificare riguroasă. Așa vom putea stabili cine are nevoie de scutire de efort fizic și cine nu. Cine nu are voie să facă efort fizic poate juca șah de exemplu, care ar putea fi introdus în cadrul orelor de sport”, a arătat ministrul Bănicioiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?