Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Peste 500 de locuri în clasa a IX-a, neocupate


   Multe licee nu vor avea ocupate toate locurile propuse inițial în planul de școlarizare 2013 – 2014 pentru clasa a IX-a, din lipsă de elevi. Potrivit reprezentanților din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, la ultima etapă de repartizare computerizată s-au înscris, pe cele 650 de locuri disponibile, doar 108 absolvenți de gimnaziu, astfel că au rămas neocupate 542 de locuri.
   În această ultimă etapă au putut fi repartizați la liceu inclusiv elevii care nu au susținut examenul de Evaluare Națională. Astfel, au fost repartizați la liceu în baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a claselor V-VIII doar 11 candidați, restul fiind repartizați la liceu fără a mai fi susținut acest examen.
   Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, pentru toți acești elevi dezinteresați de studiu, cea mai bună soluție ar fi școala profesională, unde ar putea învăța o meserie și obține, la final, o calificare foarte necesară pentru găsirea unui loc de muncă. „O alternativă pentru elevii cu o situație materială precară ar fi școlile profesionale, pentru ca aceștia să termine școala cu o calificare pentru a se putea angaja mult mai ușor. Ar fi bună înființarea unei școli profesionale încă din clasa a IX-a, nu din clasa a X-a”.
   Toate locurile rămase neocupate vor fi șterse din planul final de școlarizare.

Lista absolvenților de gimnaziu repartizați la liceu în ultima etapă AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?