Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

A vrut să treacă cu TAF-ul peste o grămadă de lemne, dar a fost strivit de roţile utilajului


   Un bărbat din comuna Broșteni a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, după ce a fost victima unui accident de muncă. La spitalul din Focșani, medicii l-au diagnosticat cu „politraumatism prin strivire, traumatism vertebro medular, sindrom de secțiune medulară la nivelul coastelor 5 și 6, tetraplagie flască și traumatism toracic cu fracturi costale”.
   Joi seara, medicii vrânceni l-au trimis la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București. Nenorocirea s-a produs joi după-amiază, în pădurea Ocolului Silvic Focșani, de pe raza comunei Vârteșcoiu. Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că bărbatul a vrut să treacă cu TAF-ul peste o grămadă de lemne, moment în care utilajul a intrat în balans, iar bărbatul a fost proiectat sub una dintre roțile utilajului. „La data de 05.09.2013, ora 13.25, B. Cristinel-Iulian de 36 ani din comuna Broșteni, în timp ce se deplasa cu un TAF prin pădurea aparținând Ocolului Silvic Focșani, situată în zona Beciu, comuna Vârteșcoiu, a escaladat o grămadă de lemne și, din cauza balansului a fost proiectat sub roata utilajului, fiind rănit  grav. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
    Oamenii legii spun că este vorba despre un accident de muncă, ceea ce înseamnă că inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au deschis și ei o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul și dacă cineva poate fi tras la răspundere. Eliza Botezatu, inspector șef al ITM Vrancea, ne-a precizat că la fața locului a ajuns și o echipă din cadrul ITM. În urma verificărilor efectuate de ei a rezultat că victima era angajată a unei societăți comerciale de câțiva ani, iar în momentul accidentului mersese pe raza comunei Vârteșcoiu, în pădurea Ocolului Silvic Focșani pentrua  a încărca material lemnos. „Din verificări a rezultat că mașina s-a stricat, iar victima a mers după un TAF pentru a trage mașina stricată. Bărbatul a căzut sub utilaj și a fost rănit. Urmează să vedem și documentele și să facem și alte verificări pentru a stabili cum s-a întâmplat”, a explicat Eliza Botezatu. Potrivit unor surse, bărbatul a fost transferat la București la cererea administratorului societății la care lucra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?