Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Pilates, calea către un corp sănătos


   În ultima perioadă statisticile ne arată o creștere îngrijorătoare a numărului persoanelor supraponderale, starea de sănătate generală a populației fiind un capitol cu o evoluție descendentă, pe fondul dezechilibrului alimentar corelat cu lipsa activităților fizice zilnice.
   În același timp însă, tot mai multe persoane devin conștiente de pericolul care decurge dintr-un astfel de mod de viață și merg către sălile de sport, din dorința de a scăpa de kilogramele în plus sau, de a elimina stresul acumulat în activitățile zilnice. Pilates este o formă de exerciții fizice, sintetizată din mai multe discipline sportive de către specialistul german Joseph Pilates la începutul secolului trecut, fiind foarte populară în lume deoarece oferă practicantului soluția optimă pentru a obține un corp armonios și sănătos.
   Conform estimărilor mai mult sau mai puțin oficiale, în anii 2005-2006 numărul total al practicanților era undeva în jur la 11.000.000 la nivel mondial, cu siguranță numărul acestora crescând în ultima perioadă. Principiile Pilates sunt simple și bazate în general pe echilibru, coordonare intersegmentară și controlul respirației, această formă de exercițiu fizic putând fi practicată în orice condiții, într-o sală de sport sau în aer liber. Antrenamentele sunt foarte eficiente atât timp cât practicantul execută mișcările în mod corect, cu o concentrare maximă, respectând și o dietă adecvată. 
   În Focșani, Pilates-ul poate fi practicat în incinta Sălii Polivalente, ședințele de antrenament fiind conduse de către instructori calificați cu experiență în sportul de performanță. În plus, practicanții pot beneficia de saună și bazinul Sălii Sporturilor, mijloace excelente de refacere și relaxare dupa efort. Foarte important este înainte de a începe practicarea oricărei forme de exercițiu fizic în mod organizat este controlul stării de sănătate, în vederea prevenirii unor eventuale accidentări. Mai multe detalii despre programul de antrenament la telefon 0723 910 667 sau pe website-ul  – www.addras.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?