Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Raed Arafat: 15 medici vor fi pregătiţi în străinătate pentru operaţii pe inimă la copii


    Ministerul Sănătății are deja înregistrate 15 cereri provenind de la medici, chirurgi și anesteziști care vor să se califice în operații pe inimă la copii și care vor pleca în curând la pregătire în clinici din Italia și Germania, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat.
    Anunțul Ministerului Sănătății privind lansarea unui amplu proces de recrutare de medici pentru cele patru centre de chirurgie cardiovasculară pediatrică a fost făcut la începutul lunii august, până marți fiind 15 înscriși.
    „Este un rezultat foarte bun. Primii doctori vor pleca la pregătire încă din această lună. În septembrie, vom face primele operații la Spitalul «Marie Curie», dar cu medici din Italia, iar doctorii români selectați pentru această unitate sanitară vor fi prezenți la intervenții”, a adăugat secretarul de stat Raed Arafat.
    În perioada august 2013 – august 2016, Ministerul Sănătății desfășoară un amplu proiect de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Proiectul se realizează în colaborare cu experți de la Clinica San Donato din Italia, finanțarea fiind susținută de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, și de Fundația L’Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo din Italia.
    Potrivit secretarului de stat din MS, proiectul se adresează medicilor anesteziști în general și chirurgilor cardiovasculari, inclusiv rezidenților de ultim an, din ambele specialități, care doresc să se califice în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice și să lucreze în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” București, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, precum și în vederea creșterii capacității de operații la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureș. „Iată de ce Ministerul Sănătății a lansat un amplu și transparent proces de recrutare. Nu avem timp de pierdut. Dacă vor fi mai mulți candidați, vom organiza un concurs, dacă nu, vom face o selecție de dosare. Medicii doritori se vor înscrie la Ministerul Sănătății, la Biroul Medicină de Urgență, până la 20 august 2013, în vederea realizării selecției, în colaborare cu experții din Italia. Programul de pregătire va asigura cheltuielile de călătorie și cazare a persoanelor care vor fi încadrate în program, pe lângă salariul lor din țară”, a mai precizat Arafat.
    Medicii selectați, care vor participa la proiect, vor semna un acord prin care se vor obliga să lucreze în centrele respective timp de cinci ani, după finalizarea pregătirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?