Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Prietenii muzeului merg în excursie la Tîrgu Neamţ


   Proiectul educațional de vacanță „Prietenii muzeului”, inițiat de Muzeul Vrancei, continuă astăzi cu o nouă activitate programată pentru această vacanță. Copiii înscriși în proiect merg într-o excursie tematică la Tîrgu Neamț, unde vor vizita Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești, Cetatea Neamțului și Mănăstirile Agapia și Văratec. Copiii au optat la începutul programului pentru excusia la Tîrgu Neamț, în fața unei deplasări la Iași.
    Cei 50 de elevi, profesori și părinți vor pleca de dimineață din Focșani, cu un autocar. Fiecare participant va plăti câte 65 de lei, contracostul transportului și prețul biletelor de intrare la obiective.
    Excursia la Tîrgu Neamț este cea de-a opta activitate din cadrul proiectului educațional de vacanță „Prietenii muzeului”, ajuns la cea de-a V-a ediție. Numărul participanților a crescut de la debutul programului, ajungând în prezent la 270 de persoane și o medie de 80 de copii participanți la fiecare activitate, după cum ne-a precizat Corina Duca, muzeograf la Muzeul Unirii, unul dintre coordonatorii proiectului.
    Următoarea activitate programată va avea loc pe 28 august, la Muzeul Unirii, unde va fi vizionat un film istoric. Finalizarea activităților și festivitatea de premiere a copiilor participanți va avea loc pe 4 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?