Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Perioada în care salariaţii Fiscului puteau opta pentru funcţiile vacante, devansată


   Ghișeele Fiscului vor fi închise joi și vineri, iar activitatea va fi reluată pe 19 august. Conducerea Administrației județene a Finanțelor Publice a anunțat că zilele de 15 și 16 august 2013 sunt zile nelucrătoare. Stabilirea zilelor nelucrătoare a fost luată prin Hotărâre de guvern. „Ziua de 16 august stabilită ca zi liberă va fi recuperată ulterior”, se arată într-un comunicat al Fiscului vrâncean.
Cele două zile nelucrătoare au prelungit și perioada în care puteau fi depuse opțiunile pentru funcțiile vacante de către salariații Fiscului care se află în preaviz. Inițial, miercuri expira termenul până la care puteau fi depuse opțiunile pentru funcțiile de conducere din cadrul nou înființatei Administrații Financiare Județene Vrancea, însă data limită a fost devansată pentru luni. Este vorba despre funcția de șef de administrație și cele patru funcții de șefi adjuncți de administrație, dintre care doi pentru controlul fiscal și doi la colectare. Pe posturile interimare sunt stabiliți, deocamdată, Marian Lungu- șef, ajutat de Ioan Chicoș-colectare, Constantin Grigorică- inspecție fiscală și Gabriel Nicolau-colectare contribuabili mijlocii. În total, 152 de funcționari din Finanțe sunt în preaviz și trebuie să opteze pentru unul dintre cele 117 posturi vacante. În cazul în care vor fi cel puțin două persoane pentru același post, va fi organizat un concurs. Se pare însă că numărul persoanelor care nu se vor regăsi în viitoarea organigramă este mult mai mic decât se credea inițial.
   Prin reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Administrația județeană a preluat localitățile care înainte erau administrate de  Administrația Financiară Focșani, iar serviciile fiscale din Adjud și Panciu pe cele administrate de fostele administrații. Astfel, reorganizarea nu ar trebui să afecteze activitatea curentă a unităților fiscale. „În urma reorganizării ANAF, în contextul regionalizării, administrațiile fiscale județene nu se desființează și nici nu renunță la funcțiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relația cu contribuabilii, rămânând neschimbată. Atribuțiile direcțiilor generale regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurării activității administrațiilor fiscale județene. Acestea din urmă își vor desfășura activitatea în aceleași locații, relația cu contribuabilii rămânând neschimbată”, se arată într-un comunicat al MFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?