Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Contabilii trebuie să depună raportările semestriale către Fisc


   Contabilii mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune raportările  contabile de la 30 iunie a.c.. Termenul legal este de 16 august, dar ținând cont că 15 și 16 august au fost declarate zile nelucrătoare, ar putea fi prelungit.
   Raportările nu trebuie depuse de firmele care nu au desfășurat activitate de la data înființării până la data de 30 iunie, în primul semestru din 2013 s-au aflat în inactivitate temporară, se află în curs de lichidare ori s-au înființat în cursul anului 2013.
   Formatul electronic al raportărilor contabile la 30 iunie 2013 se obține prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, pus la dispoziție gratuit de unitățile fiscale. Programul poate fi descărcat de pe portalul MFP, de la adresa www.mfinante.ro. Depunerea raportărilor semestriale se poate face în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având atașată o semnătură electronică extinsă, sau la ghișeele Administrației Județene din Focșani, în format electronic, care constă într-un fișier PDF, la care este atașat un fișier xml.
   „Instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, definite potrivit reglementărilor legale, înscrise în Registrul general, instituțiile de plată și instituțiile emitente de monedă electronică, definite potrivit legii, care acordă credite legate de serviciile de plată și a căror activitate este limitată la prestarea de servicii de plată, respectiv emitere de monedă electronică și prestare de servicii de plată, Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, precum și entitățile autorizate, reglementate și supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară vor depune la autoritățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice (MFP) raportări contabile la 30 iunie 2013 în formatul și în termenele prevăzute de reglementările emise de Banca Națională a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru domeniul asigurare, asigurare-reasigurare și reasigurare, pentru domeniul pensiilor private și pentru domeniul pieței de capital”, se arată într-un comunicat al Administrației Financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?