Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Dosare penale pe numele mai multor şoferi băuţi


   Nouă persoane s-au ales cu dosare penale la finele săptămânii trecute, pentru că au încălcat Codul Rutier. Cele mai multe dintre acestea sunt cercetate pentru că și-au condus mașinile sub influența alcoolului. Dosare penale au fost întocmite și pe numele a doi conducători de mopeduri, care nu aveau permise.
 Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale pentru că și-au condus mașinile băuți fiind. Duminică dimineață, la ora 7.27, polițiștii au oprit în trafic, pe Bulevardul Brăilei din Focșani, un autoturism Dacia, condus de Fănel N., în vârstă de 54 de ani, din municipiu. Polițiștii au simțit că șoferul mirosea a alcool, motiv pentru care l-au pus să sufle în aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii l-au dus pe șofer la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, i-au reținut permisul de conducere și i-au întocmit și un dosar penal. În funcție de rezultatele probelor de sânge se vor lua măsurile corespunzătoare. 
 Tot duminică, pe DJ 204 D, în afara Focșaniului, Laurențiu Cristinel A., de 37 ani, din municipiu, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism VW având o concentrație de 0,53 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Și lui i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, alegându-se cu dosar penal.  
 În după-amiaza aceleiași zile, la ora 15.46, pe Bulevardul București din municipiul Focșani, polițiștii l-au depistat pe Georgian-Viorel M., de 32 ani, din comuna Sihlea, în timp ce conducea un autoturism Skoda, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 13.12.2012. În plus, șoferul era și băut. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,37 miligrame per litru  alcool pur în aerul expirat.              
Un alt șofer cu dosar penal este Gigel O., de 38 de ani, din comuna Suraia. Polițiștii din localitate au tras pe dreapta autoturismul marca VW, condus de bărbat. Oamenii legii i-au cerut șoferului să sufle în aparatul alcooltest, iar acesta din urmă s-a conformat. Rezultatul testării a fost de 0,44 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Și el a fost dus la spital pentru probe de sânge.
 Nici conducătorii de mopeduri fără permise nu au lipsit din trafic. Pavel Adrian F., de 26 de ani, din comuna Ploscuțeni, s-a ales cu dosar penal pentru că se deplasa cu un moped prin localitate, chiar dacă nu este posesor de permis de conducere. În aceeași situație se află și un adolescent din Tănăsoaia. Duminică noapte, la ora 02.30, pe DJ 241A, în comuna Tănăsoaia, Ovidiu Ciprian B., de 17 ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea mopedul marca Malagutti, fără a poseda permis de conducere. 
 
        A refuzat testarea cu etilotestul
 Polițiștii au întocmit dosar penal și pe numele lui Dumitru C., din Focșani, care și-a condus mașina sub influența băuturilor alcoolice. „La data de 04.08.2013, ora 03.25, pe strada Brăilei din municipiul Focșani, polițiștii l-au depistat pe C. Dumitru, de 33 ani, din localitate, în timp ce conducea auto marca Audi având o concentrație de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În cauză au fost recoltate probe biologice și a fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. 
 Și Liviu P., de 28 de ani, a călcat pe bec. El a fost tras pe dreapta în timp ce conducea un autoturism Opel, pe strada Comisia Centrală. Întrucât mirosea a alcool, oamenii legii i-au propus să sufle în aparatul alcooltest, iar șoferul a acceptat. Rezultatul a fost de 0,48 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
 Polițiștii au mai găsit în trafic un șofer care a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. În schimb, el a acceptat să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge. „La data de 04.08.2013, ora 01.15, în comuna Biliești, polițiștii l-au depistat pe C. Traian, de 48 ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea auto marca Dacia și întrucât a refuzat să sufle în aparatul alcooltest a fost condus la Spitalul Militar Focșani unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se mai arată în comunicatul IPJ Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?