Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Federaţiile şi organizaţiile de Karate, la un pas de unificare


   Ieri, la sediul Federației Române de Kempo a avut loc un eveniment așteptat de peste două decenii de lumea artelor marțiale din România. Astfel, în prezența și sub supervizarea președintelui FR Kempo, Amatto Zaharia, desemnat de toate părțile implicate pe post de „liber-arbitru”, dar și de garant al corectitudinii procesului de implementare al clauzelor agreate, s-a semnat „Protocolul de Unificare al Federațiilor și Organizațiilor de Karate din România”. 
   Înțelegerea a fost încheiată la finalul unei șe-dințe cu ușile închise care a durat mai bine de 5 ore. Do-cumentul a fost agreat si semnat de unii dintre cei mai importanți lideri ai celor mai puternice organizații de Karate din România, urmând ca și ceilalți șefi de organizații care nu au putut participa din motive personale la aceasta ședință să-și precizeze poziția față de acest protocol în zilele ce urmează. Acest succes uriaș a fost realizat sub conducerea si la initiativa ministrului Nicolae Bănicioiu, care a bifat o victorie neașteptată, dar foarte importantă pentru normalizarea activității Karate-ului din România. 
   Este de notorietate faptul că timp de 23 de ani România s-a confruntat cu o inflație a sportului „Karate”, acesta existând în mai multe federații, până acum niciun conducator al sportului românesc nereușind să-i adune la un un loc pe liderii acestor organizații pentru a-i determina să se unească și să lucreze împreună sub aceeași umbrelă, într-o singură federație, asa cum este normal. Acesta este si motivul pentru care ministerul avea mari probleme de comunicare atunci cand venea vorba despre „Karate”, neșttiind cu care dintre federații să lucreze pe o anumită problematica. 
   Din aceasta cauză apăreau, în mintea needucată a unor funcționari dar și jurnaliști, grave confuzii în ceea ce priveste sporturile marțiale, care, din nestiință și necunoaștere, erau puse la en-gros, pentru aceștia toate fiind „Karate”, lucru total incorect în raport cu realitatea sportivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?