Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Consiliul Local a aprobat noile organigrame ale instituţiilor subordonate Primăriei


   O parte dintre instituțiile subordonate Primăriei municipiului Focșani funcționează după noi organigrame, după ce Consiliul Local a adoptat săptămâna trecută proiectele de hotărâre pentru aprobarea organigramei, statului de funcții și numărul de personal la șase instituții, respectiv Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Focșani, Clubul Sportiv Municipal Focșani 2007, Cantina de Ajutor Social, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice și Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Focșani.
    Aprobarea noilor organigrame a fost necesară în contextul apariției Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2013, prin care instituțiile statului, inclusiv primăriile, trebuie să desființeze posturile vacante, să reducă posturile de conducere până la nivelul de 12% din total și să transforme funcțiile de conducere în posturi de execuție, acolo unde personalul subordonat este insuficient. Pe 17 iulie, reprezentanții Primăriei Focșani au prezentat la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) din București propunerile pentru noua schemă de personal a instituțiilor subordonate, care se „pliază” pe noul act normativ. Propunerile au primit aviz de la ANFP. Drept urmare, au fost inițiate aceste proiecte de hotărâre, prin care Consiliul Local a aprobat noile organigrame.
   Astfel, la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice au fost desființate 42 de posturi vacante, Direcția rămânând de la 315 posturi, cu 273. De asemenea, s-au desființat două funcții de conducere, respectiv doi șefi de birou, care au fost transformate în posturi de execuție, pentru că nu întrunesc numărul de personal subordonat. Potrivit noilor prevederi, un birou trebuia să aibă 5 posturi în subordine, cu personal încadrat, însă reducându-se posturile vacante, cele două birouri nu mai întrunesc condițiile și sunt desființate. Cele două persoane își păstrează salarizarea de șef de birou până la 31 decembrie 2013.
     O schimbare intervine și la Cantina de Ajutor Social, unde directorul Angela Lungu devine șef de serviciu, pentru că nu are suficient personal, mai exact un necesar de 15 posturi de execuție în subordine. La Cantină sunt 14 posturi, dintre care 4 vacante. La Clubul Sportiv Municipal 2007 Focșani se desființează funcția de șef serviciu și postul se transformă în funcție de execuție. La CSM rămâne directorul, cu 15 funcții de execuție în subordine. La Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” sunt în prezent 11 posturi, iar postul de manager este transformat în șef de serviciu. Serviciul Public Local de Evidența Persoanelor rămâne cu structura nemodificată, cu 26 de posturi.
    Åži la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al municipiului Focșani are loc o schimbare. Singurul angajat, șeful serviciului, Georgian Nicolae, rămâne doar simplu inspector de specialitate. „Se impune desființarea funcției contractuale de conducere ocupate de șef serviciu, neavând structură, respectiv 7 posturi de execuție și transformarea acesteia în funcție de execuție de inspector de specialitate, gradul II, studii superioare, personal contractual”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre. SVSU Focșani are 60 de posturi de voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?