Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO și GALERIE FOTO: Trupele „Ritm“ şi „Dănuţ“, pe podium la festivalul de dans


   Trupa de dans ,,Ritm”, a Casei de Cultură ,,Leopoldina Bălănuță” din Focșani, a obținut unele dintre cele mai importante premii oferite în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului – concurs național de dans pentru copii „Ritm” ediția 2013. Astfel, ei au reușit să obțină locul I la secțiunea pentru clasele I-VIII cu stilurile dans irlandez, show dans și cabaret. Dansatorii „Ritm” de clasa I au mai obținut premiul I și pentru fantezie coregrafică. De asemenea, pe podium au urcat și copiii talentați de la Centrul de Zi ,,Dănuț” din Broșteni. Aceștia au obținut câte un premiu I la joc popular românesc, dans popular țărănesc stilizat pentru clasele I-VIII și locul I la dans tematic.
Copiii au fost răsplătiți cu trofee, medalii și diplome, pentru talentul de care au dat dovadă și cu care au cucerit sutele de spectatori veniți ieri în Piața Unirii din Focșani pentru a-i admira. Dansatorii de la „Ritm” au fost îndrumați de coregraful Diana Tănase. Performanța obținută de copiii din județul nostru este importantă, având în vedere că în acest an au acceptat invitația de a participa la acest festival formații cu tradiție din București, Cluj, Alba Iulia, Cugir, Oradea, Călărași, Sighișoara, Ploiești, Botoșani și altele.
Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului – concurs național de dans pentru copii „Ritm” a fost organizată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Focșani, sub egida Zilelor Municipiului, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean și Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță”. Festivalul a căpătat forma unei manifestări tradiționale, găsindu-și un loc aparte în peisajul cultural-artistic atât al Focșaniului cât și al țării.
Printre obiectivele festivalului s-au numărat revigorarea și amplificarea activității cultural-artistice în rândul copiilor, educația estetică, promovarea tinerelor ta-alente în arta dansului, însușirea unor valori ale culturii naționale și universale, sensibilizarea părinților, a șefilor de instituții și a oamenilor de afaceri în legătură cu activitatea copiilor care frecventează cursurile de dans. La cerere, contra cost, copiii care au concurat în cadrul acestui festival – concurs se pot bucura de un sejur relaxant de trei zile în Centrul de Agrement de la Gălăciuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?