Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Patru angajaţi ai DSP rămân fără serviciu


   Patru angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea vor fi disponibilizați. Ieri, la sediul instituției, a ajuns o adresă prin care era solicitată o statistică privind numărul de posturi ocupate, numărul de posturi vacante și propunerile de angajați care urmează să fie disponibilizați. Directorul economic al DSP Vrancea, Iuliana Mircea, spune că cei patru angajați urmează a fi disponibilizați până pe 29 iulie, însă nu se știe care vor fi persoanele ghinioniste.
   DSP are în organigramă 78 de posturi, dintre care 66 sunt ocupate. Atribuțiile pe care le îndeplinește DSP sunt variate, dar vizează în general supravegherea serviciilor acordate de medicina primară și serviciul de ambulanță, inspecția sanitară, derulează programe naționale, cum ar fi cel de vaccinare sau cel de supraveghere a sănătății mamei și a copilului, supraveghează și monitorizează fenomenele epidemiologice apărute la nivelul comunității.
   Decizia de disponibilizare a angajaților din instituțiile deconcentrate a fost luată de Guvern în ședința din 26 iunie, iar ordonanța care prevede acest lucru a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Vor fi reduse 2.860 de posturi la nivel național. Vor fi afectate de această decizie instituțiile din subordinea ministerelor Muncii, Sănătății, Educației, Administrației și Internelor, Finanțelor și Agriculturii. Angajații din spitale scapă de disponibilizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?