Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Încă un pădurar acuzat de fals şi abuz în serviciu


   Încă un pădurar de la Ocolul Silvic Dumitrești va răspunde în fața legii, el fiind acuzat de fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Maricel N., de 50 de ani, originar din Slobozia Bradului, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru comiterea unor infracțiuni în data de 8 decembrie 2012.
   Potrivit actului prin care a fost sesizată instanța de judecată, pădurarul ar fi întocmit pentru un cetățean un aviz primar de însoțire a materialului lemnos, document ce nu corespundea realității. În baza documentului, persoana respectivă a justificat în fața polițiștilor proveniența unei cantități de lemn.
   Potrivit procurorilor, polițiștii au depistat mai multe persoane care transportau material lemnos, acestea susținând că pădurarul le-a dat voie să taie. Organul de poliție le-a cerut documentele, iar oamenii au făcut rost de avize de la pădurar. Când au dat ochii iar cu polițiștii, ei au revenit asupra declarațiilor și au susținut că de fapt au găsit lemnul abandonat. Procurorii spun că Maricel a recunoscut fapta.
   În urmă cu o săptămână, un alt pădurar de la Ocolul Silvic Dumitrești a fost trimis în judecată, tot din cauza unui aviz de însoțire a unei cantități de lemn. Un șofer depistat în trafic transportând lemn, fără acte, a fost „ajutat” de pădurar, care în perioada aceea nici nu era la muncă, aflându-se în spital.
   Dosarele vor fi soluționate la Judecătoria Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?