Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbat atacat de un Rottweiler lăsat slobod şi fără botniţă


   Un bărbat din Focșani a fost la un pas de a fi mușcat de un câine din rasa  Rottweiler. Incidentul s-a petrecut marți seara, pe o stradă din apropierea sediului ISU Vrancea. Câinele, care nu avea nici lesă, nici botniță și nici zgardă, a încercat să muște un bărbat care cobora dintr-o mașină. Acesta a fost inspirat și s-a urcat imediat în autoturism, evitând astfel să fie rănit de animal. Între timp, omul a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj al Jandarmeriei. Proprietarul câinelui a fost foarte deranjat de prezența jandarmilor în zonă și i-a luat la rost pe aceștia, întrebându-i „ce treabă au ei cum își ține el câinele”. Jandarmii spun că, inițial, proprietarul animalului nu a vrut să se legitimeze și chiar a vrut să fugă. A fost imobilizat și dus la sediul Jandarmeriei.

   Un bărbat din Focșani a cerut ajutorul jandarmilor după ce un câine din rasa Rottweiler, lăsat de stăpân liber, fără botniță, era cât pe ce să-l muște. Incidentul s-a petrecut marți seara, în jurul orei 19.44, pe o stradă din apropierea sediului ISU Vrancea. Omul a parcat mașina, iar când a coborât din aceasta s-a trezit cu câinele lângă el, care vroia să-l înhațe. Inspirat, bărbatul s-a urcat în mașină și nu a mai ieșit până când la fața locului nu a ajuns un echipaj al Jandarmeriei, el sunând la 112.
   Potrivit informațiilor primite de la jandarmi, proprietarul câinelui, Viorel M., de 40 de ani, era prin zonă atunci când câinele s-a repezit la șofer. El stătea de vorbă cu niște prieteni, în fața blocului în care ar locui mama sa. Jandarmii l-au luat la întrebări pe proprietarul câinelui, dar acesta a fost extrem de iritat, întrebându-i pe oamenii legii „ce treabă au jandarmii cu câinele lui”. „Marți 02.07.2013, la orele 19.44, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență «112» despre faptul că un bărbat este atacat de un câine rasa Rottweiler pe o stradă din Focșani. Jandarmii sosiți la fața locului au constatat că pe strada respectivă se afla un câine rasa Rottweiler liber, fără a avea botniță sau lesă. De asemenea, a fost identificat și stăpânul acestuia, care la solicitarea jandarmilor de a da relații despre identitatea sa a refuzat, totodată devenind recalcitrant și adresând injurii și expresii jignitoare”, ne-au spus jandarmii vrânceni.

Proprietarul câinelui a vrut să fugă

    Pentru că nu ar fi vrut să-și decline identitatea, jandarmii i-au cerut bărbatului să-i însoțească la autospecială, dar acesta ar fi refuzat. Oamenii legii spun că proprietarul câinelui ar fi vrut să fugă, motiv pentru care a fost imobilizat, urcat în mașină și dus la sediul Jandarmeriei. „La invitația jandarmilor de a-i urma la autospeciala de intervenție în ve-derea stabilirii identității, acesta a refuzat, chiar încercând să fugă, astfel că s-a luat măsura imobilizării și conducerii la sediul unității în vederea stabilirii identității persoanei recalcitrante. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta se numește V. M., de 40 ani, din Focșani”, au adăugat jandarmii. Ajuns la sediul unității, bărbatul a revenit la sentimente mai bune și a motivat că nu cunoaște legea care îi obligă pe proprietarii câinilor periculoși să ia anumite măsuri de precauție, pentru că el abia s-a întors din Italia, iar în momentul producerii incidentului venise în vizită la mama sa.
    În plus, bărbatul a încercat să-și scuze câinele. El le-a spus jandarmilor că în urmă cu ceva timp, câinele ar fi fost lovit de o mașină și de atunci începe să latre atunci când vede autoturisme. „El a declarat că respectivul câine îi aparține și că nu cunoaște actele normative ce reglementează deținerea de astfel de animale. Împotriva bărbatului s-a luat măsura aplicării unei sancțiuni contravenționale de 300 lei, conform legii 61/1991, pentru refuz de legitimare și adresarea de injurii și expresii jignitoare, și aplicarea unui avertisment scris pentru neîndeplinirea obligațiilor ce-i revin, conform O.U.G. 55/2002 art. 6 alin 4, respectiv obligația proprietarului de a pune botniță, zgardă și lesă câinelui pe-riculos în locurile publice”, au adăugat jandarmii vrânceni.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?