Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Violenţa în unităţile de învăţământ, în scădere


   Violența este în scădere în unitățile de învățământ din Vrancea. La această concluzie au ajuns reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, care au întocmit și un raport pe această temă.
   Astfel, potrivit cifrelor oficiale comunicate de ISJ, în cel de-al doilea semestru al anului școlar 2012 – 2013 violența din școli a scăzut la mai mult de jumătate față de semestrul anterior. În perioada februarie-iunie au fost investigate doar 3 cazuri de atac la persoană, discriminare și instigare, 29 de cazuri de insulte, 61 violențe fizice ușoare fără arme sau lovire, 3 cazuri de atentat la bunuri, furt și tentativă de furt și 18 cazuri de distrugere a bunurilor școlii și alte tipuri de violență. Toate aceste cazuri au fost raportate la 112.
   Există însă situații în care cazurile de violență nu sunt raportate la poliție. Mai mult, șicanările dintre elevi și actele de violență nu ajung de multe ori nici măcar la urechile profesorilor sau directorilor, pentru a fi luate măsuri. „Spre deosebire de perioada anterioară, din situația centralizatoare realizată la nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, rezultă că în perioada februarie – iunie 2013 s-a înregistrat un caz de violență fizică gravă, monitorizat de instituțiile abilitate, care au impus măsuri suplimentare de siguranță pentru elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ, în funcție de specificul și resursele acestora”, arată într-un comunicat de presă reprezentanții ISJ Vrancea.
   În colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean și cel de Jandarmi, vor continua și vor fi intensificate, în anul școlar 2013 – 2014, măsurile de prevenire și reducere a fenomenului de violență, astfel încât să fie asigurată securitatea în școlile vrâncene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?